Rakennuspiirustusten myynti

HUOM! Skannauspalvelu suljettu 1-28.7.2024

Arkistoaineiston myynti

Hanki rakennuspiirustukset helposti ja nopeasti Lupapiste Kaupasta. Selaa laajaa valikoimaa suunnitelmia ja löydä sopivat piirustukset juuri sinun tarpeisiisi. Rakenna unelmiesi koti helposti ja vaivattomasti Lupapiste Kaupan avulla.

Lohjan kaupungin Lupapiste Kaupasta voit ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Lohjan kaupungin rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöösi. Arkistossa on sähköisessä muodossa mm. pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

  1. Hae haluamaasi kohdetta
  2. Esikatsele
  3. Maksa
  4. Lataa ostetut dokumentit käyttöösi

Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy palvelusta, ole hyvä ja tee aineistopyyntö

https://kauppa.lupapiste.fi

Arkistosta on pääsääntöisesti saatavissa kohteiden rakennuspiirustuksia. Näitä ovat pääpiirustukset eli arkkitehtipiirustukset ja erityissuunnitelmat eli rakenne-, ilmanvaihto- sekä vesi- ja viemäröintipiirustukset.

Julkisuuslain perusteella salassa pidettäviksi määriteltyjä, purettujen rakennusten eikä rauenneitten lupien piirustuksia ei myydä.

Vanhimpien piirustusten kohdalla paperin värimuutokset, kuten kellastuminen näkyy kuvatiedostoissa ylimääräisinä pikseleinä. Myös paperien taitosten jäljet voivat näkyä ylimääräisinä viivoina piirustuksissa. Piirustusten huono laatu johtuu alkuperäisen aineiston heikosta laadusta. Tarkoitukseen sopivalla kuvankäsittelyohjelmalla piirustuksia pystyy puhdistamaan ja ehostamaan.

Skannattujen piirustusten mittakaavoja ei ole muutettu. Piirustuksissa ilmoitetut mitat tulee aina tarkistaa, mikäli niitä on tarkoitus käyttää uusien suunnitelmien pohja-aineistona.

Rakennuspiirustusten tekijänoikeudet tulee myös huomioida.

 

Aiheeseen liittyvää: