Tontit

Järvikaupunki – elämästä nauttivien ihmisten valinta

Tervetuloa Lohjalle, kestävän kasvun järvikaupunkiin, jossa on mahdollista elää suomalaista asumisen unelmaa.

Lohjalla arjen perusasiat ovat kunnossa. Sijainti, yhteydet, palvelut ja puitteet tekevät elämästä sujuvaa ja mutkatonta. 700-vuotias Lohja on lähellä, mutta kaukana melusta ja stressistä. Lohjan keskeinen sijainti, upea luonto sekä laadukkaat liikunta- ja kulttuuripalvelut tarjoavat erinomaiset puitteet asumiselle. Tarjolla on edullisia omakoti-, pari- ja rivitaloja sekä tontteja ihanissa kylissä ja kaupungissa. Eikä meillä tunneta ruuhkia!

Täällä voit keskittyä nautiskelemaan kauniista ympäristöstä, jossa on tilaa asua ja elää lähellä luontoa, harrastuksia, kouluja ja työpaikkoja. Perheen pienimmille järjestetään esi- ja perusopetusta sekä suomeksi että ruotsiksi alueen päiväkodeissa ja kouluissa. Perheen isommat löytävät opetus- ja koulutustarjontaa niin toisella asteella, korkea-asteella kuin opistoissa. Tarjolla on myös laadukasta taiteen perusopetusta musiikin, kuvataiteen tai tanssin saralta.

Täällä on tilaa ajatella, oppia, harrastaa ja myös pitää hauskaa. Niin tekivät aikoinaan myös mm. Sanni, Elias Kaskinen, Elias Lönnrot ja Ruben Stiller.

Alueet

Äskettäin valmistuneet ja pian valmistuvat uudet alueet

Muijala

Haluatko varata paikkasi Muijalan kaupunginosan upealla uudella asuinalueella? Nyt se on mahdollista!

Muijalan kaupunginosan uusi asuinalue tarjoaa mahdollisuuden oman paikan lunastamiseen. Alueen kunnallistekniikka on valmis, ja tontteja on haettavissa 14.6.2024 alkaen. Yhteensä 40 pientalotonttia on tarjolla hintaan 42-43 €/m², koot vaihtelevat 600-1200 m² välillä.

Alue on suunniteltu erityisesti pientaloasumista ajatellen, vahvistaen Lohjan pohjoista kaupunkirakennetta. Suunnittelussa on keskitytty toiminnallisuuteen, palveluihin, virkistykseen ja turvallisuuteen. Terveellisyys on tarkastelun kohteena, ja luonnon- ja kulttuuriympäristön esteettisyys on huomioitu. Jokainen tontti rajoittuu puisto- tai lähivirkistysalueeseen, tarjoten vehreää ympäristöä asukkaille.

Alueelta on helppo pääsy Helsinki-Turku-moottoritielle ja pääkaupunkiseudulle. Päivittäistavarakauppa on alle 2 kilometrin päässä, ja alue sijaitsee noin 500 metrin päässä Muijalan koululta Muijalannummentien eteläpuolella.

Vohloinen, Vappula

Alueen ensimmäiset 18 tonttia valmistuvat heinäkuussa 2024.

Alue sijaitsee vanhassa kulttuurimaisemassa, luoden kauniin ja viihtyisän asuinalueen. Vaikka matka Vohloisiin kulkeekin nopeasti Tynniharjun ja Lohja Sairaalan kautta, perille saavuttaessa tuntee olevansa poissa kiireestä, nauttien maaseudun rauhasta. Alueen omenanviljelyllä on perinteitä 600 vuoden takaa, ja maisemaa koristavat omenatarhat.

Palvelut, kuten Ojamon koulu, terveyspalvelut ja Tynninharjun monipuoliset kaupat, ovat kaikki noin kahden kilometrin säteellä. Lohjanharjuntie tarjoaa sujuvan yhteyden moottoritielle.

Moisio

Alueelle voimaan tulleen keskustan osayleiskaavan mukaan Moisio on suunniteltu pääosin tiiviiksi kaupunkimaiseksi asuntoalueeksi, joka täydentää Lohjan keskustaa. Uudisrakentamisen on huomioitava alueen kulttuurihistoriallinen merkitys, sillä Moisio kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Asemakaavan valmistelu on vasta alkuvaiheessa. Tonttien valmistumisaikataulua on kuitenkin vielä vaikea arvioida.

Moisio on perinteinen ja rauhallinen lohjalainen omakotialue, jonka vanhimmat rakennukset ovat peräisin jo 1940-luvulta. Alueen vehreät puutarhat ja hiljaiset kadut luovat miellyttävän ympäristön kävelyyn ja lasten leikkeihin. Vapaa-ajanviettoon Moisio tarjoaa monia mahdollisuuksia, kuten veneilyn Pappilanselällä ja Hiidensalmella sekä kävelyreitit Moisionpolulla. Entisen Moision koulun pihalla voi harrastaa monipuolisesti erilaisia urheilulajeja. Moision laadukkaat koulut ovat helposti saavutettavissa, samoin kuin kirjasto ja muut palvelut, jotka ovat kävelyetäisyydellä.

Hiidensalmi II

Asemakaavan valmistelu on kesken. Tonttien valmistumisaikataulua on vielä vaikea arvioida

L89 HIIDENSALMI Havainnekuva

Kaupunginhallitus hyväksyi päätöksellään 18.12.2023 (§ 476) Hiidensalmen 4. kaupunginosan asemakaavamuutosehdotuksen L89 Hiidensalmi II (12.12.2022) ja päätti asettaa siihen liittyvän tonttijaon uudelleen julkisesti nähtäville MRA 32 §:n mukaisesti.

Asemakaavamuutoksessa korttelit 205 ja 207 on varattu 3-4-kerroksisille kerrostaloille, kun taas kortteli 206, asuinrakennusten korttelialue (A), on suunniteltu pienimuotoisempaan asumiseen. Korttelin 206 rakentamiseen voi sijoittaa erilaisia pienkerrostaloja, rivitaloja tai muita pientaloja, jotka voivat olla esimerkiksi varastoin tai katoksin kytkettyjä. Lisäksi korttelin 206 tonteille saa sijoittaa myös erillistaloja.

Maasto laskee pohjoiseen päin, ja rakennusalojen sijoittelu on suunniteltu huomioiden maisemamuodot, mikä mahdollistaa järvinäkymien säilymisen myös eteläisimmille rakennuksille.


Lisätietoja:

  • Tonttipalveluinsinööri Erika Tatti, puh. 044 369 4460 (asuntotontit)
  • Vs. maankäyttöinsinööri Anthony Bange, puh. 044 374 3599 (liike- ja teollisuustontit)
  • tonttipalvelut@lohja.fi
 

Aiheeseen liittyvää: