Moisio

Moisio on perinteinen, rauhallinen lohjalainen omakotialue. Vanhimmat rakennukset ovat jo 1940-luvun lopulta. Alueen puutarhat ovat vehreitä ja kadut rauhallisia kävellä ja lasten turvallisia leikkiä. Vapaa-ajanviettoon Moisio tarjoaa monia mahdollisuuksia. Moisionlahdelta on pääsy Pappilanselän ja Hiidensalmen kautta Lohjanjärven ehtymättömille vesistöille. Venepaikan voi saada lahdenpohjan suojaisaan pienvenesatamaan, jonka läheisyydessä ovat uimaranta ja tenniskenttä. Moisionpolku, alueella pujotteleva pieni kävelytie, sopii hyvin lenkkeilyyn. Entisen Moision koulun pihalla voi harrastaa jalka- ja koripalloa. Talvisin jalkapallokentästä tehdään luistinrata. Jopa lumilautailu on mahdollista.

Keskustan laadukkaat koulut ovat Moision asukkaiden käytössä. Kirjasto, niin ikään on lähellä. Ylipäätään kaikki palvelut ovat moisiolaista lähellä, kävelymatkan päässä.

Sijainniltaan ihanteellisella alueella on 14.6.2016 voimaan tullut osayleiskaava. Alla olevassa kuvassa A-tunnuksella olevasta alueesta todetaan kaavamääräyksissä:

”Alue on tarkoitettu asemakaavoitettavaksi pääosin kaupunkimaisen tiiviiksi asuntoalueeksi. Suunnittelun lähtökohtana on alueen liittyminen kaupunkikeskustan täydennysrakentamiseen ja rakentamisen sovittamiseen kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön alueella uudisrakentaminen on rakennustavaltaan ja sijainniltaan sovitettava  kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön.” Yleiskaavan mukaan alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Asemakaavan valmistelu on alkuvaiheessa. Alueelle saadaan aikanaan uusia omakotitontteja ajanmukaisine palveluineen. Tonttien valmistumista on vielä vaikea arvioida.

Lisätietoja:
kiinteistökoordinaattori Antti Weiland, puh. 044 369 4403 (asuntotontit)
tonttipalvelut(a)lohja.fi

 

Aiheeseen liittyvää: