Moisio

Moisio kutsuu sinut tutustumaan Lohjan sydämeen, missä historian henki ja moderni mukavuus sulautuvat täydellisesti yhteen. Tämä idyllinen omakotialue on koti monille, joista vanhimmat ovat juurtuneet tänne jo 1940-luvun lopulta asti. Kun astut Moision vehreille kujille, tunnet heti ilmapiirin, joka huokuu rauhaa ja turvallisuutta. Kadut ovat hiljaisia, täynnä vehreitä puutarhoja ja tarjoavat turvallisen ympäristön. Vapaa-ajan viettoon Moisio tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Moisionlahdelta avautuu pääsy Lohjanjärven vesistöihin, jotka tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia vesiharrastuksiin ja rentoutumiseen. Lahdenpohjan suojaisassa pienvenesatamassa odottavat venepaikat, uimaranta ja tenniskentät.

Moisio on perinteinen, rauhallinen lohjalainen omakotialue. Vanhimmat rakennukset ovat jo 1940-luvun lopulta. Alueen puutarhat ovat vehreitä ja kadut rauhallisia kävellä ja lasten turvallisia leikkiä. Vapaa-ajanviettoon Moisio tarjoaa monia mahdollisuuksia. Moisionlahdelta on pääsy Pappilanselän ja Hiidensalmen kautta Lohjanjärven ehtymättömille vesistöille. Venepaikan voi saada lahdenpohjan suojaisaan pienvenesatamaan, jonka läheisyydessä ovat uimaranta ja tenniskenttä. Moisionpolku, alueen läpi mutkitteleva pieni kävelytie, tarjoaa erinomaiset puitteet lenkkeilyyn. Entisen Moision koulun pihalla on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ja koripalloa. Talvisin jalkapallokentästä muodostetaan luistinrata.

Moision keskustan koulut ja lähellä sijaitseva kirjasto palvelevat alueen asukkaita loistavasti. Kaikki arjen tarpeet ovat kävelymatkan päässä, joten voit nauttia helppoudesta ja mukavuudesta Moision kodikkaassa ympäristössä.

Moision sijainti on ihanteellinen, ja alueelle on voimaan astunut osayleiskaava 14.9.2016. Tämä kaava huomioi alueen kulttuurihistoriallisen arvon ja täydennysrakentamisen tarpeet, sillä yleiskaavan mukaan alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Alla olevassa kuvassa A-tunnuksella olevasta alueesta todetaan kaavamääräyksissä:

”Alue on tarkoitettu asemakaavoitettavaksi pääosin kaupunkimaisen tiiviiksi asuntoalueeksi. Suunnittelun lähtökohtana on alueen liittyminen kaupunkikeskustan täydennysrakentamiseen ja rakentamisen sovittamiseen kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön alueella uudisrakentaminen on rakennustavaltaan ja sijainniltaan sovitettava  kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön.” Yleiskaavan mukaan alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Asemakaavan valmistelu uusille omakotitonteille ja palveluille on jo käynnissä, vaikka tonttien valmistumisaikataulu on vielä avoin.

Lisätietoja:
Tonttipalveluinsinööri Erika Tatti, puh. 044 369 4460 (asuntotontit)
tonttipalvelut(a)lohja.fi

 

Aiheeseen liittyvää: