Vappula

Vappulan alue sijaitsee kaupungin keskustasta Virkkalan suuntaan Ojamon eteläpuolella, Lohjanjärven läheisyydessä.

Alueen julkisen liikenteen yhteydet ovat kohtuullisen hyvät, sillä vuoroväli arkisin on noin tunnin välein. Lisäksi Vappulantien varteen on rakennettu kevyen liikenteen väylä, joka on osa Ojamon olemassa olevaa verkostoa.

Vohloinen

Tervetuloa läntisen Lohjan idylliseen keitaaseen, Vohloiselle! Täällä maaseutumaisessa rauhassa aika tuntuu hidastuvan, ja arjen kiireet jäävät taakse. Vuonna 2011 voimaan tulleen asemakaavan myötä Vohloisten alueella on tarjolla viehättäviä pientalotontteja, jotka kutsuvat rakentamaan unelmien kotia luonnonläheiseen ympäristöön.

Astuessasi Vohloisiin tunnelma muuttuu välittömästi. Vanha kulttuurimaisema ja maaseutumainen idylli luovat kauniin ja kodikkaan ympäristön, jossa viihtyvyys on taattu. Alueen historia ulottuu 600 vuoden taakse omenanviljelyn juurille, ja edelleenkin voit ihailla hyvin hoidettuja omenatarhoja, jotka kukkiessaan lumoavat katseesi.

Ojamon koulu, terveydenhoitopalvelut sekä monipuoliset päivittäistavara- ja muut kaupat ovat vain kivenheiton päässä, ja sujuva yhteys moottoritielle tekee matkustamisesta vaivatonta.

Pientalotontteja on tarjolla yli 50 kappaletta, ja kun alue valmistuu, saat nauttia yhteisön lämmöstä ja luonnonläheisestä elämäntyylistä. Ensimmäisessä vaiheessa kunnallistekniikka rakennetaan noin 20 tontille. Kunnallistekniikan rakentamisen arvioidaan alkavan loppuvuodesta 2023, ja tontit tulisivat sitten varattaviksi vuoden 2024 aikana. Tonttien myyntihinnat ovat 30€/m², ja vuokraaminen on myös mahdollista. Vuosivuokra on 5% myyntihinnasta.

Rakennuslupiin ja rakentamiseen liittyvissä asioissa alueen lupavalmistelija antaa tarvittavaa tietoa.

Halolankuja

Vuonna 2011 käyttöön otetut tontit ovat sijoittuneet Vappulantien eteläpuoleiselle metsäalueelle, joka viettää loivasti kaakkoon päin. Alueelta on suhteellisen lyhyt matka kaupungin keskustaan, noin 5 kilometriä, ja lähialueiden, kuten Ojamon ja Tynninharjun, etäisyys on noin 1,5 kilometriä, ja Virkkalaan matkaa on noin 4 kilometriä.

Rakennusoikeus on määritelty tehokkuusluvun 0,25 mukaisesti, ja enimmäiskerrosluku on ⅔ kaavamerkinnän mukaisesti. Alueelle on laadittu myös selkeät rakentamistapaohjeet. Rakennuslupia ja rakentamiseen liittyviä asioita käsittelee alueen lupavalmistelija.

Hakemuksen jättäminen haluttuun kohteeseen on vaivatonta, sillä kunnallistekniikka on jo valmiina alueella. Voit siirtyä hakemaan haluamaasi tonttia suoraan alla olevan karttaotteen avulla.

Halutessasi jättää hakemuksen, voit suunnata suoraan haluamaasi kohteeseen alla olevan karttaotteen avulla. Voit klikata karttakuvassa näkyvää vihreää nelikulmiota, jolloin saat näkyviin tonttikohtaiset tiedot. Hakemuslomakkeelle pääset alareunassa olevasta painikkeesta ”Lisää tämä tontti hakemukseen”. Tontti varataan sinulle välittömästi, kun lähetät huolellisesti täytetyn hakemuksen. Karttakuvassa näet heti varaamasi tontin rajat muuttuvan katkoviivaksi.

Lisätietoja:
Tonttipalveluinsinööri Erika Tatti puh. 044 369 4460 ja tonttipalvelut(a)lohja.fi

 


 

Aiheeseen liittyvää: