Hyvinvointiavustus

Hyvinvointiavustusta voidaan myöntää lohjalaisille rekisteröidyille yhdistyksille hyvinvointia ja terveyttä edistävään toimintaan. Hyvinvointiavustus on tarkoitettu perustoiminnan tukemiseen ja sitä voi käyttää myös toimitilavuokraan.  

Hyvinvointiavustuksen tarkoituksena on edistää Lohjan kaupungin asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Avustuksella mahdollistetaan Lohjan kaupungin asukkaille suunnattua toimintaa, jonka pääpainopiste on ennaltaehkäisevässä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä.  

Avustuksia myönnetään sellaiseen toimintaan, joka on linjassa Lohjan kaupunkistrategian arvojen ja tavoitteiden sekä hyvinvointisuunnitelmien tavoitteiden kanssa.  

 Avustuspäätösten arvioinnissa otetaan huomioon erityisesti:  

  • yhteisöllisyyttä, yhdenvertaista osallisuutta, mielen hyvinvointia ja/tai terveellisiä elämäntapoja edistävä toiminta;  
  • alueellista tasa-arvoa edistävä ja Lohjan kyliin ja kaupunginosiin suuntautuva toiminta; sekä  
  • toiminnan monipuolisuus, saavutettavuus sekä eri väestö- ja ikäryhmien huomioiminen.  

Aktiivinen ja monikanavainen viestintä järjestötoiminnasta sekä kohderyhmälle että kumppaneille katsotaan eduksi. Erityisesti järjestöjen toivotaan käyttävän viestinnässään joko Lähellä.fi – palvelua, Suomi.fi-palvelutietovarantoa, Lohjan harrastuskalenteria tai Lohjan tapahtumakalenteria 

Jokaisen hakijan tulee tutustua hyvinvointiavustuksen jakosääntöön ennen avustuksen hakemista.

Hyvinvointiavustuksen jakosääntö (Voimassa 15.4.2024 alkaen.)

Kaipaatko lisätietoa avustuksesta ja sen hakemista?
Järjestämme verkossa toteutettavia avustusinfoja, jotka on tarkoitettu Lohjan kaupungin hyvinvointiavustuksen hakemisesta kiinnostuneille rekisteröidyille yhdistyksille. Infoissa käydään läpi hyvinvointiavustuksen hakemiseen liittyvät keskeiset periaatteet. Infoissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä avustukseen ja sen hakemiseen liittyen.

Infojen ajankohdat:
1) Maanantai 8.4.2024 klo 17-18
​​​​​​​(ilmoittautuminen viimeistään pe 5.4. klo 12.00 mennessä)

2) Keskiviikko 10.4.2024 klo 16-17
(ilmoittautuminen viimeistään ti 9.4. klo 12.00 mennessä)

3) Torstai 18.4.2024 klo 17-18
(ilmoittautuminen viimeistään ke 17.4.2024 klo 12 mennessä)

Ilmoittautuminen infoihin: Ilmoittaudu avustusinfoon

Verkossa järjestettäviin Teams-infoihin lähetetään kokouskutsu sähköpostitse viimeistään infoa edeltävänä päivänä klo 15.00 mennessä. Mikäli kokouskutsu ei ole saapunut ajoissa, tarkistathan roskapostikansion.

Toivomme avustusta hakevilta yhdistyksiltä aktiivista ja monikanavaista viestintää järjestötoiminnasta sekä kohderyhmälle että kumppaneille. Tätä tukeaksemme järjestämme avustusinfojen lisäksi kaikille järjestötoimijoille avoimen Järjestötoiminta näkyväksi -infotilaisuuden 10.4.2024, jossa esitellään Lohjan harrastuskalenterin, Visit Lohjan tapahtumakalenterin sekä Lähellä.fi -verkkopalvelun käytön perusperiaatteet, rekisteröityminen ja tiedon ilmoittaminen. Lue lisää ja ilmoittaudu infotilaisuuteen täällä.

Hyvinvointiavustuksen hakuaika on 15.4.2024 klo 8.00 alkaen 15.5.2024 klo 15.00 saakka (perillä).

Hyvinvointiavustuksen ensisijainen hakutapa on sähköinen hakemus.

Hyvinvointiavustuksen sähköinen hakulomake (Lomake avautuu 15.4.2024 klo 8.00)

Paperiset hakemukset toimitetaan kirjaamoon: Lohjan kaupunki / Kirjaamo, PL 71, 08101 Lohja, tunnuksella Hyte-toiminta / hyvinvointiavustus”. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei oteta käsittelyyn. 

Tulostettava hyvinvointiavustuksen hakulomake

Hakulomakkeen voi hakea myös Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta.

Johanna Repola
erityisasiantuntija
johanna.repola@lohja.fi
040 686 7059

 

Lohjan kaupungin Hyte-toiminnan avustushakurekisteri

 

Aiheeseen liittyvää: