Kaupunki ja hallinto

Suosituimmat:

Järviohjelma

Lapsi juoksee Aurlahdessa

Lohja sijaitsee Uudenmaan suurimman järven, Lohjanjärven rannalla. Lohjan alueella sijaitsee yli 200 järveä tai lampea; vesistöjen ansiosta Lohja kuuluukin Suomen merkittävimpiin vapaa-ajan asuntojen sijaintipaikkakuntiin. Lohjan vetovoimatutkimuksissakin Lohjan poikkeuksellisen kaunis luonto järvineen ja harjuineen nousee jatkuvasti kaupungin suurimpien vahvuuksien joukkoon.

Lohjan kaupunki laatii nyt järviohjelmaa, jossa tullaan määrittelemään tulevaisuuden linjaukset, joiden mukaan järvien ja rantojen palveluita kehitetään. Tavoitteina on mm. parantaa ranta-alueiden saavutettavuutta,  kehittää veneilyä ja siihen liittyviä palveluita sekä edistää yritystoimintaa.


Kyselyitä kuntalaisille ja yrittäjille!

Vuoden 2022 aika julkaistiin useampia kyselyitä eri teemoittain Lohjan järvien ja rantojen käyttöön liittyen. Kyselyiden avulla haluttiin osallistaa myös kuntalaiset ja yrittäjät järviohjelman suunnittelutyöhön ja saada ideoita Lohjan järvien ja rantojen käyttöön ja kehittämiseen liittyen.


Järviohjelman ohjausryhmä

Järviohjelman edistämistä varten kaupunki on perustanut ohjausryhmän, joka seuraa ohjelman kehittymistä ja toimenpiteiden toteutumista. Ryhmässä edustettuina on luottamushenkilöitä sekä virkamiehiä. Ryhmässä vierailevat myös järven kehittämisestä kiinnostuneita yhteistyökumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä.

Ohjausryhmän jäsen 

Kaj Sundqvist, pj
Janne Moilanen, vpj
Markku Saarinen
Risto Murto
Juha Heinänen
Kirsi Ferin
Birgit Aittakumpu
Jukka Turunen
Mika Sevon
Päivi Kuitunen

Henkilökohtainen varajäsen

Otto Wejberg
Timo Jansson
Juhani Järvinen
Jani Méling
Sari Juhonen-Manninen
Teemu Harjuranta
Jari Väre
Jukka Peippo
Sirje Mänd
Ari Pihlström