Pysäköinti


Tiedote 15.4.2024

Kaupunki luopuu maksullisesta pysäköinnistä – muutostyöt ovat käynnissä

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 7.12.2023 päättänyt, että kaupunki luopuu maksullisesta pysäköinnistä. Muutos astuu voimaan viimeistään 1.6.2024.

Muutostyö, eli maksuautomaattien poistaminen sekä opaskylttien ja liikennemerkkien vaihtaminen on alkanut ja työ etenee vaiheittain. Muutokset saadaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä.

Liikennemerkki ratkaisee

Muutostyön ollessa vielä kesken, osalla pysäköintialueista pysäköinti on maksullista ja osalla aikarajoitettua: liikennemerkki ratkaisee, käytetäänkö pysäköintikiekkoa vai suoritetaanko pysäköintimaksu.

Kiekollinen pysäköinti

Aikarajoitetuiksi muuttuvilla pysäköintialueilla (ns. kiekkopaikoilla) pysäköintikiekkoa tullaan käyttämään maanantaista perjantaihin kello 8–17, muina aikoina pysäköinnin kestoa ei ole rajoitettu.

Kiekkorajoitukset tulevat vaihtelemaan puolesta tunnista, yhteen, kahteen tai neljään tuntiin.


Karttakuvat:
Maksullisten pysäköintipaikkojen muuttaminen aikarajoitteisiksi paikoiksi
Lohjan keskustan pysäköintialueet ja aikarajoitukset


Lisätietoja:
kaupunkitekniikkapäällikkö Seppo Lötjönen, p. 050 529 9869, seppo.lotjonen(a)lohja.fi.


Pysäköinti kaupungin keskustan alueella

Lohjan kaupungin keskustan alueella on pysäköintipaikkoja yhteensä noin 1900 autopaikkaa. Näistä yleisillä paikoilla on noin 1580 ja yksityisillä paikoilla noin 320 autopaikkaa.

Pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueilla ja katujen varsilla. Näiden lisäksi muun muassa Lohjantähden, Prisman ja Lohen liikekeskuksissa on pysäköintihallit, jotka palvelevat liikekeskuksessa asioivia asiakkaita.

Tästä linkistä löydät keskustan pysäköintialueet.

 

Aiheeseen liittyvää: