Vesivuodot ja jakeluhäiriöt

Vesi- ja viemärilaitos tiedottaa vedenjakelun suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista muun muassa häiriökartalla ja tekstiviestipalvelun kautta. Havaituista vuodoista ja häiriöistä voi ilmoittaa päivystävään vikailmoitusnumeroon.

Tiedote 3.1.2024
Vesilaitokselle on tullut useita ilmoituksia liittyen vedentulon loppumiseen kiinteistössä. Syynä näihin on ollut kiinteistön tonttivesijohdon tai kiinteistön sisäisten vesijohtojen jäätyminen pitkästä pakkasjaksosta johtuen. Ennen yhteydenottoa vesilaitokseen on syytä tarkastaa kiinteistön omien vesijärjestelmien toimintakunto. Lue tästä Vesihuollon vinkit pakkassäälle.

Vikailmoitukset

Ilmoita vesilaitokselle, mikäli havaitset vedessä haju-, maku- tai muita haittoja. Ilmoita myös vedenjakelussa ilmenevistä vuodoista tai häiriöistä.

  • Palautteet ja yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vesilaitos.vikailmoitus@lohja.fi
  • Kiireelliset ilmoitukset puhelimitse vikailmoitusnumeroon 040 188 6005 (päivystys 24 h).

Häiriökartta

Vesi- ja viemärilaitoksen tiedotteet suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista julkaistaan häiriökartalla:

Häiriötiedotteet tekstiviestillä

Vesilaitoksella on käytössä tekstiviestipalvelu, jonka avulla tiedotetaan asukkaita suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista. Palvelu mahdollistaa tiedottamisen asukkaille (yli 18 v) tekstiviestillä häiriöalueelle rekisteröityihin julkisiin matkapuhelinnumeroihin.

Puhelinnumerot saadaan Bisnode Finland Oy:n sähköisestä tietokannasta. Lisäksi viesti lähetetään häiriöalueen asiakkaille, joiden matkapuhelinnumero on ilmoitettu vesihuoltolaitoksen asiakastietojärjestelmään.

Ilmoita numerosi erikseen näissä tapauksissa:

  • Käytössäsi on työpaikan puhelinliittymä.
  • Puhelinnumerosi on salainen tai rekisteröity eri osoitteeseen kuin asuinpaikkasi.
  • Haluat häiriötiedotteen esimerkiksi loma-asunnosta tai iäkkäiden vanhempien kiinteistöstä.

Voit lisätä osoitteen ja käyttämäsi matkapuhelinnumeron tekstiviestipalvelun järjestelmään sähköisellä lomakkeella. Samalla lomakkeella voit myös lopettaa tekstiviestipalvelun.

 

Aiheeseen liittyvää: