Vesivuodot ja jakeluhäiriöt

Vesi- ja viemärilaitos tiedottaa vedenjakelun suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista muun muassa häiriökartalla ja tekstiviestipalvelun kautta. Havaituista vuodoista ja häiriöistä voi ilmoittaa päivystävään vikailmoitusnumeroonVikailmoitukset

Ilmoita päivystävään vikailmoitusnumeroon, mikäli vedessä esiintyy haju-, maku- tai muita haittoja. Ilmoita myös, mikäli vedenjakelussa ilmenee vuotoja tai häiriöitä.

  • Vikailmoitusnumero: 040 188 6005 (päivystys 24 h)

Häiriökartta

Vesi- ja viemärilaitoksen tiedotteet suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista julkaistaan häiriökartalla:

Häiriötiedotteet tekstiviestillä

Vesilaitoksella on käytössä tekstiviestipalvelu, jonka avulla tiedotetaan asukkaita suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista. Palvelu mahdollistaa tiedottamisen asukkaille (yli 18 v) tekstiviestillä häiriöalueelle rekisteröityihin julkisiin matkapuhelinnumeroihin.

Puhelinnumerot saadaan Bisnode Finland Oy:n sähköisestä tietokannasta. Lisäksi viesti lähetetään häiriöalueen asiakkaille, joiden matkapuhelinnumero on ilmoitettu vesihuoltolaitoksen asiakastietojärjestelmään.

Ilmoita numerosi erikseen näissä tapauksissa:

  • Käytössäsi on työpaikan puhelinliittymä.
  • Puhelinnumerosi on salainen tai rekisteröity eri osoitteeseen kuin asuinpaikkasi.
  • Haluat häiriötiedotteen esimerkiksi loma-asunnosta tai iäkkäiden vanhempien kiinteistöstä.

Voit lisätä osoitteen ja käyttämäsi matkapuhelinnumeron tekstiviestipalvelun järjestelmään sähköisellä lomakkeella. Samalla lomakkeella voit myös lopettaa tekstiviestipalvelun.

  • Sähköinen lomake yhteystietojen ilmoittamiseksi tekstiviestipalveluun.
    Mikäli sähköisen lomakkeen käytössä on ongelmia ilmoittakaa yhteystietonne (nimi, puhelinnumero, käyttöpaikan katuosoite ja postinumero) vesilaitoksen asiakaspalveluun (vesilaitos.asiakaspalvelu(a)lohja.fi tai puh. 040 188 6003, puhelinaika ma–pe klo 9–11).
    .