Vesivuodot ja jakeluhäiriöt

Vesi- ja viemärilaitos tiedottaa vedenjakelun suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista muun muassa häiriökartalla ja tekstiviestipalvelun kautta. Havaituista vuodoista ja häiriöistä voi ilmoittaa päivystävään vikailmoitusnumeroon.

Vikailmoitus

Ilmoita vesilaitokselle, mikäli havaitset vedessä haju-, maku- tai muita haittoja. Ilmoita myös vedenjakelussa ilmenevistä vuodoista tai häiriöistä.

 • Palautteet ja yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vesilaitos.vikailmoitus@lohja.fi
 • Kiireelliset ilmoitukset puhelimitse vikailmoitusnumeroon 040 188 6005 (päivystys 24 h).

Häiriökartta

Vesi- ja viemärilaitoksen tiedotteet suunnitelluista katkoksista ja äkillisistä häiriötilanteista julkaistaan häiriökartalla:

Lohjan vesi- ja viemärilaitoksen häiriökartta

Häiriötiedotteet tekstiviestillä

Tiedotamme tekstiviestillä käyttökatkoista joko etukäteen tai nopeasti äkillisen häiriön johdosta, jotta voit varautua siihen. Tiedottaminen lisää turvallisuutta sekä luottamusta. Jos sinulla on julkisesti saatavilla oleva puhelinnumero, sinun ei tarvitse rekisteröidä sitä asiakasportaaliin. Lähetämme tekstiviestin automaattisesti yli 16-vuotiaille asukkaille, joiden puhelinnumero ja osoite on julkinen.

Rekisteröi numerosi palveluun erikseen, jos

 • puhelinliittymäsi on salainen tai prepaid
 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun kuin kotiosoitteeseen (esim. työpuhelin tai kesämökki)
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta numeroa/osoitettasi

PIN-koodin tilaaminen

 1. Kirjoita kenttiin nimesi ja puhelinnumerosi (muodossa 0401234567) ja/tai sähköpostiosoitteesi.
 2. Klikkaa Lähetä PIN-koodi -painiketta. Saat pian nelinumeroisen PIN-koodin tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse.
 3. Kirjoita saamasi PIN-koodi sille varattuun kenttään.
 4. Klikkaa OK-painiketta.

Katu-osoitteen lisääminen

 1. Kirjoita erillisiin kenttiin ensin postinumero, sitten kadunnimi ja talon numero. Huom. kentissä automaattinen täyttö, odota hetki tietoja syöttäessä!
 2. Tarkista kirjoittamasi osoitetiedot ja klikkaa Jatka-painiketta vahvistaakseni osoitetietosi rekisteröiminen.
 3. Valmista tuli ja saat jatkossa valitsemallasi tavalla viestin, jos ilmoittamaasi osoitteeseen tulee vika- tai häiriötilanne. Voit sulkea välilehden/selaimen.

Voit lisäksi rekisteröidä enemmänkin kuin yhden osoitteen, esimerkiksi kesämökin tai lähi-omaisen osoitteen. Huoltoyhtiöt, isännöitsijät ja muut yritykset voivat tilata hallinnoimansa kiinteistön osoitteesta häiriötiedotteet. Varmistathan että osoitteesi on kyseisen toimijan toimialueella.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, voit aina päivittää tietojasi kirjautumalla uudelleen. Tilaa uusi PIN-koodi, kun haluat muokata tai poistaa tietojasi.

Voit lisätä osoitteen ja käyttämäsi matkapuhelinnumeron tekstiviestipalvelun järjestelmään sähköisellä lomakkeella. Samalla lomakkeella voit myös lopettaa tekstiviestipalvelun.

Tietosuoja

Emme käytä järjestelmään tallennettuja numeroita muuhun kuin häiriötiedottamiseen. Numeroita ei myydä tai luovuteta eteenpäin ja ne pysyvät meillä tallessa salasanasuojatulla palvelimella, johon on pääsy vain tekstiviestijärjestelmää käyttävillä henkilöillä. Huom. kunnallinen toimija ei koskaan kysy esim. maksutietoja tai lähetä laskuja tekstiviestillä asiakkailleen. Jos tällaista esiintyy, voi kyseessä olla tietojenkalastelu puhelimella eli nk. ”smishing”.

Vanha häiriökartta

 

Aiheeseen liittyvää: