Kulttuuri, vapaa-aika ja liikunta

Lohjan kaunis luonto tarjoaa upeat puitteet retkeilylle ja ulkoilulle.

Suosituimmat:

Retkeily ja ulkoilu

Lohjan kaunis luonto tarjoaa upeat puitteet retkeilylle ja ulkoilulle.


Lohjan ympäristönsuojelu kannustaa kaupunkilaisia nauttimaan Lohjan seudun upeasta luonnosta, mihin useat luontopolut ja opastetut luontoretket tarjoavat mainion mahdollisuuden.

Lisäksi paikallisten liikuntajärjestöjen ja Lohjan liikuntakeskus Oy:n ylläpitämät ulkoilureitit kuntoratoineen, latuineen ja suunnistusalueineen tukevat luontoliikuntaa koko kunnan alueella.

Retkeilijöitä koskevat jokamiehenoikeudet. Lue lisää jokamiehenoikeuksista ja velvollisuuksista esimerkiksi Metsähallituksen Luontoon.fi‑verkkopalvelusta.

Kesäisestä luonnosta nauttivan on hyvä muistaa, että osa Lohjasta kuuluu puutiaisaivokuumeen eli TBE:n riskialueeseen. Luonnossa liikkuessa muutenkin kannattaa suojautua tarpeen mukaan ja tehdä ulkoilun jälkeen ns. punkkitarkistus. Katso kartta.

Retkivinkkejä Lohjan seudun luontoon

Tunnetko Lohjan luontoa? Löydätkö seudun monipuoliset kasvi- ja lintukohteet vai lähdetkö merta edemmäs kalaan? Tutustu Lohjan ympäristölautakunnan Retkivinkkejä Lohjan seudun luontoon ‑julkaisuun ja tiedät paljon enemmän alueen hienoista luontoretkikohteista.

Luontopolut, laavut, ulkoilu- ja melontareitit sekä paljon muuta Lohjan karttapalvelussa.