Yritys- ja työpysäköinti

Lohjalla toimiva yritys tai yhteisö voi tietyillä edellytyksillä lunastaa ajoneuvoonsa yritys- tai työpysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään maksua suorittamatta Lohjan kaupungin ylläpitämillä maksullisilla pysäköintipaikoilla ja aikarajoitetuilla pysäköintipaikoilla aikarajoituksesta riippumatta. Yritys- tai työpysäköintitunnus ei kelpaa pysäköintiin yksityisalueilla.

Osta yritys- ja työpysäköintiluvat verkkokaupasta

Tunnuksen myöntämisen edellytykset

Yrityspysäköintitunnus voidaan myöntää yrityksen omistuksessa tai hallinnassa olevalle henkilö- tai pakettiautolle tai enintään 3500 kg:n painoiselle erikoisautolle. Tunnuksen lisätietoihin voidaan merkitä enintään kahden ajoneuvon rekisterinumero. Tunnusta voidaan käyttää vain yhdessä ajoneuvossa kerrallaan.

Työpysäköintitunnus voidaan myöntää vain pakettiautolle, joka on yrityksen tai yhteisön omistuksessa tai hallinnassa ja jatkuvassa ja tosiasiallisessa käytössä. Vartiointitoiminnassa käytettäville ajoneuvoille tunnus voidaan poikkeuksellisesti myöntää myös henkilöautoon. Lisäksi edellytetään, että

  • yrityksen tai yhteisön kotipaikka on Lohja ja ajoneuvo on välttämätön sen toimialaan kuuluvien toimeksiantojen suorittamiseen,
  • ajoneuvoa käytetään työssä tarvittavien työkalujen, tarvikkeiden tai tavaroiden kuljettamiseen tai työn suorittamiseen,
  • yrityksen tai yhteisön toimialana on kiinteistön hoito ja huolto, vartiointitoiminta, kiinteistöön ja sen laitteisiin tai koneisiin kohdistuva asennus- , huolto- tai korjaustyö.

Yhteen työpysäköintitunnukseen voidaan merkitä vain yhden auton rekisterinumero ja tunnusta voi käyttää vain siihen merkityssä ajoneuvossa. Tunnusta saa käyttää vain yrityksen tai yhteisön toimialaan kuuluvaa työtehtävää suoritettaessa, sen käyttö muuhun tarkoitukseen on kielletty.

Tunnuksen lunastaminen

Yritys- tai työpysäköintitunnuksen voi ostaa ja tulostaa verkkokaupasta. Sähköiseen varausjärjestelmään muodostuu varaajatiedoista henkilörekisteri. Rekisterin tietoja käytetään vain varauksen hallintaan. Mikäli pysäköintitunnusta ei ole mahdollista ostaa verkkokaupasta, voi sen ostaa Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta, Karstuntie 4, Lohja, p. 040 188 6100

Tunnuksen käyttäminen

Yritys- tai työpysäköintitunnus on pysäköitäessä asetettava näkyvään paikkaan ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle siten, että tunnuksen teksti on vaivatta luettavissa tuulilasin läpi ulkoapäin.

Tunnuksen hinta

Yrityspysäköintitunnus maksaa 325 € +alv 24 %/vuosi ja työpysäköintitunnus 135 € + alv 24 % /vuosi. Tunnus on kerrallaan voimassa kalenterivuoden kuitenkin niin, että jos tunnus ostetaan 1.7. tai sen jälkeen -on se voimassa vain puoli vuotta ja hinta on puolet koko kalenterivuoden hinnasta eli 162,50 € +alv 24% tai 67,50 € +alv 24% Muita alennuksia hinnoissa ei huomioida.

Tunnuksen uusiminen

Pysäköintitunnukset uusii asiakas itse, maksamalla sen verkkokaupan kautta. Asiasta lähetetään muistutus asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen aina alkuvuodesta, ennen kuin vanha lupa vanhenee. Vanha lupa voimassa tammikuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Asiakkaalla on velvollisuus itse huolehtia luvan voimassaolosta.

Asiakastietojen tai rekisterinumeron muutos

Yritys on velvollinen pitämään verkkokaupan asiakastiedot ajan tasalla. Tiedotamme mm. luvan uusimisesta asiakastiedoissa ilmoitetun sähköpostin kautta. Rekisterinumeron muuttuessa, asiakas itse muuttaa sen asiakastietoihin ja tulostaa uuden tunnuksen, vanha tunnus on sen jälkeen kelvoton.