Yritys- ja työpysäköinti

Lohjalla toimiva yritys tai yhteisö voi tietyillä edellytyksillä lunastaa ajoneuvoonsa yritys- tai työpysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään:

  • maksullisille paikoille pysäköintimaksua suorittamatta,
  • aikarajoitetuille pysäköintipaikoille ilman ilmoitettua pysäköinnin alkamisaikaa.

Yritys- tai työpysäköintitunnus ei kelpaa pysäköintiin yksityisalueilla.

Tunnuksen myöntämisen edellytykset

Yrityspysäköintitunnus 

Yrityspysäköintitunnus voidaan myöntää yrityksen omistuksessa tai hallinnassa olevalle henkilö- tai pakettiautolle tai enintään 3500 kg:n painoiselle erikoisautolle. Tunnuksen lisätietoihin voidaan merkitä enintään kahden ajoneuvon rekisterinumerot. Tunnusta voidaan käyttää vain yhdessä ajoneuvossa kerrallaan.

Työpysäköintitunnus 

Työpysäköintitunnus voidaan myöntää vain pakettiautolle, joka on yrityksen tai yhteisön omistuksessa tai hallinnassa ja jatkuvassa ja tosiasiallisessa käytössä. Vartiointitoiminnassa käytettäville ajoneuvoille tunnus voidaan poikkeuksellisesti myöntää myös henkilöautoon. Lisäksi edellytetään, että

  • yrityksen tai yhteisön kotipaikka on Lohja ja ajoneuvo on välttämätön sen toimialaan kuuluvien toimeksiantojen suorittamiseen,
  • ajoneuvoa käytetään työssä tarvittavien työkalujen, tarvikkeiden tai tavaroiden kuljettamiseen tai työn suorittamiseen,
  • yrityksen tai yhteisön toimialana on kiinteistön hoito ja huolto, vartiointitoiminta, kiinteistöön ja sen laitteisiin tai koneisiin kohdistuva asennus-, huolto- tai korjaustyö.

Yhteen työpysäköintitunnukseen voidaan merkitä vain yhden auton rekisterinumero ja tunnusta voi käyttää vain siihen merkityssä ajoneuvossa. Tunnusta saa käyttää vain yrityksen tai yhteisön toimialaan kuuluvaa työtehtävää suoritettaessa, sen käyttö muuhun tarkoitukseen on kielletty.

Tunnuksen lunastaminen

Yritys- tai työpysäköintitunnuksen voi ostaa ja tulostaa kaupungin verkkokaupasta: linkki verkkokauppaan. Sähköiseen varausjärjestelmään muodostuu varaajatiedoista henkilörekisteri. Rekisterin tietoja käytetään vain varauksen hallintaan.

Mikäli pysäköintitunnusta ei ole mahdollista ostaa verkkokaupasta, voi sen käydä ostamassa Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta: Karstuntie 4, 08100 Lohja (kaupungintalo Monkola, p. 040 188 6100) .

Tunnuksen hinta

  • Yrityspysäköintitunnus 325 €/vuosi (+ alv 24 %)
  • Työpysäköintitunnus 135 €/vuosi (+ alv 24 %).

Tunnus on kerrallaan voimassa kalenterivuoden sekä tammikuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Mikäli tunnus ostetaan 1.7. tai sen jälkeen, on se voimassa vain puoli vuotta ja hinta on puolet koko kalenterivuoden hinnasta eli 162,50 € (+alv 24 %) tai 67,50 € (+ alv 24 %). Muita alennuksia hinnoissa ei huomioida.

Tunnuksen käyttäminen

Yritys- tai työpysäköintitunnus on pysäköitäessä asetettava näkyvään paikkaan ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle siten, että tunnuksen teksti on vaivatta luettavissa tuulilasin läpi ulkoapäin.

Tunnuksen voimassaolo ja uusiminen

Asiakkaalla on velvollisuus itse huolehtia luvan voimassaolosta. Asiakas uusii luvan itse maksamalla sen verkkokaupan kautta.

Tunnus on kerrallaan voimassa kalenterivuoden sekä tammikuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Asiakkaalle lähetetään muistutus asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen aina alkuvuodesta, ennen kuin lupa vanhenee.

Asiakastietojen tai rekisterinumeron muutos

Asiakas on velvollinen pitämään verkkokaupan kautta asiakastietonsa ajan tasalla.
Tiedotamme muun muassa luvan uusimisesta asiakastiedoissa ilmoitetun sähköpostin kautta. Rekisterinumeron muuttuessa, asiakas itse muuttaa sen asiakastietoihin ja tulostaa uuden tunnuksen, vanha tunnus on sen jälkeen kelvoton.

 

Aiheeseen liittyvää: