Ajankohtaista

Koronavirukseen liittyvät aiheet omalle sivulleen

Koska koronavirustilanne valitettavasti jatkuu jonkin aikaa, koostetaan siihen liittyvät aiheet omalle sivulleen. Siten tällä sivulla pääsevät esiin myös muut ajankohtaiset terveysaiheet. Koronavirusta koskevan koosteen löydät osoitteesta https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/

 

Uudet koronaneuvonnat on avattu lohjalaisille

Koronavirustilanne 9.3.

Koronavirustilanne muuttuu päivittäin. Tällä hetkellä Suomessa on todettu 30 laboratoriotestein varmistettua tautitapausta, joista suurin osa on lieväoireisia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tapauksia on 17. Viimeisimmän katsauksen aiheeseen voit lukea täällä.

3.3.2020

Tarkka ja hyvä käsihygienia on paras tapa suojautua tarttuvilta taudeilta

Kevään kynnyksellä on liikkeellä paljon tartuntatauteja, joten Lohjan kaupunki haluaa muistuttaa asukkaitaan hyvän käsihygienian tärkeydestä.

Käsien peseminen on tekniikkalaji

Käsiä pestäessä on käytettävä tarpeeksi saippuaa ja vettä sekä huolehdittava käsien huolellisesta kuivaamisesta. Hanojen kautta leviää paljon taudinaiheuttajia, joten hana on hyvä sulkea paperin kanssa tai käsivarrella. Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivulla on ohjeita käsien pesuun.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Pese kätesi aina

  • kun tulet ulkoa sisään
  • ennen ruoanlaittoa ja ruokailua
  • wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
  • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Käsidesiä suositellaan käytettäväksi pesun lisäksi ennen ruokailua ja WC-käyntien jälkeen.

Muita vinkkejä sairastumisen välttämiseen

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Mikäli olet sairaana, jää kotiin lepäämään.

__________________________________________________________________________

Ajankohtaista tietoa Koronaviruksesta

Koronavirustapauksiin varauduttu ja toimintamallit olemassa – perushygienia tärkeää

Lohjan kaupunki / Avosairaanhoidon tiedote

Koronavirusepidemian tilanne on muuttunut viime päivinä ja tartuntariski on suurentunut Manner-Kiinan lisäksi Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Iltalian Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueilla.

Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

  • Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemallesi ja virka-ajan ulkopuolella päivystysapupuhelinnumeroon 116117. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit ja aivastat.
  • Muista käsien pesu!

Mikäli sinulla ei ole oireita, ei ole tarpeen ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Mikäli olet lähdössä ulkomaille, kannattaa ajantasainen informaatio tarkistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Tanja Nummila
Avosairaanhoidon ylilääkäri

_____________________________________________________________________________

Puutiaisaivokuumeen riskialue laajenee Lohjanjärven ranta-alueilla

katuosoitteet koko TBE-riskialue

_____________________________________________________________________________

HOITOTARVIKEJAKELU ON TOISTAISEKSI SULJETTU. OTA YHTEYTTÄ S-POSTILLA diabetestarvike(a)lohja.fi tai vardtillbehor(a)lohja.fi TAI PUHELIMITSE 044 369 2307

 

#flunssarokote #flunssapiikki #punkki #punkkirokote#korona#hoitotarvikejakelu