Asunnon hankinta

Miten haen asukkaaksi asumisoikeusasuntoon?

Asumisoikeusasuntoon voit päästä asukkaaksi, mikäli jokin asunto vapautuu tai uusi kohde lähtee liikkeelle. Asukkaat valitaan jonotusperiaatteella järjestysnumeron mukaan. Saadaksesi järjestysnumeron, sinun tulee täyttää asumisoikeushakemuslomake ja palauttaa se allekirjoitettuna kaupungintalo Monkolan asiakaspalveluun. Hakemuksen jätettyäsi asiakaspalvelu ilmoittaa sinulle muutaman päivän viiveellä järjestysnumeron.

Järjestysnumeron saatuasi lähetä asumisoikeusasuntojen omistajille eli Asokodeille ja/tai Avain-Asumisoikeus Oy:lle ja/tai TA-Asumisoikeus Oy:lle hakemuslomake, jolla ilmoitat, mistä alueesta ja minkä kokoisesta asunnosta olet kiinnostunut (hakemuslomakkeet löytyvät ao. sivuilta). Tämän jälkeen voit saada tarjouksen vapautuvasta asunnosta.

Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja. Varallisuuden määrä tarkistetaan, kun olet saanut tarjouksen asunnosta. Enimmäisvarallisuussuositus on yhdelle henkilölle 34 000 e, kahdelle
43 000 e, kolmelle 48 000 e ja neljälle 59 000 e. Viiden tai useamman henkilön ruokakunnalle enimmäisvarallisuussuositus on 71 000 euroa. 55 vuotta täyttäneiltä varallisuutta ei huomioida.
Asumisoikeushakemuslomake

Asumisoikeuskohteet Lohjalla