Asunnon hankinta

Asumisoikeuslaki uudistuu: nykyiset järjestysnumerot ovat voimassa 31.12.2023 asti

Asumisoikeusasuntojen asukasvalinnassa siirrytään määräaikaisiin järjestysnumeroihin ja valtakunnalliseen jonotusjärjestelmään. Jatkossa asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää järjestysnumerot asumisoikeusasumiseen. Uudistus astuu voimaan 1.9.2023, jolloin voit hakea uutta järjestysnumeroa. Nykyiset asukasvalinnan järjestysnumerot ovat voimassa 31.12.2023 asti.

Lue lisää Ympäristöministeriön sivuilta ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta

Miten haen asukkaaksi asumisoikeusasuntoon?

Asumisoikeusasuntoon voit päästä asukkaaksi, mikäli jokin asunto vapautuu tai uusi kohde lähtee liikkeelle. Asukkaat valitaan jonotusperiaatteella järjestysnumeron mukaan. Saadaksesi järjestysnumeron, sinun tulee täyttää järjestysnumerohakemus, hakemukset voi täyttää sähköisesti tai tulostaa paperilomakkeen ja postittaa sen kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen. Hakemuksen saavuttua perille, asiakaspalvelu ilmoittaa sinulle kahden arkipäivän kuluttua järjestysnumeron.

Järjestysnumeron saatuasi lähetä asumisoikeusasuntojen omistajille eli Asuntosäätiölle ja/tai Avain-Asumisoikeus Oy:lle ja/tai TA-Asumisoikeus Oy:lle hakemuslomake, jolla ilmoitat, mistä alueesta ja minkä kokoisesta asunnosta olet kiinnostunut (hakemuslomakkeet löytyvät ao. sivuilta). Tämän jälkeen voit saada tarjouksen vapautuvasta asunnosta.

Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja. Varallisuuden määrä tarkistetaan, kun olet saanut tarjouksen asunnosta. 55 vuotta täyttäneiltä varallisuutta ei huomioida.

Täytä sähköinen lomake tästä

Tulostettava paperilomake