Luontoesikoulu

 

 

Luontoesikoulu sijaitsee Perttilässä, Harjun kupeessa. Tukikohtana on kota, jota luontoesikoulu käyttää ruokailupaikkana ja välillä lämmittelypaikkana, kun pienet varpaat tai sormet tarvitsevat lämpöä. Tulisija sijaitsee kodan keskellä. Aamupala ja välipala nautitaan Perttilän koululla, mutta lounas syödään kodalla. Ruoka tulee esikoululaisille isoissa lämpöastioissa, joista ruoka jaetaan lapsille.

Luontoesikoulussa tehdään paljon retkiä tutustuen samalla Perttilän ympäristöön ja mahdollisuuksien mukaan myös muualle Lohjalle. Toiminta tapahtuu suurimmaksi osaksi luonnossa, luonnonmateriaaleja hyväksi käyttäen, kuitenkin siten, että luonnonsuojelu otetaan huomioon. Luonnonsuojelu onkin tärkeä osa toimintaa.

Luontoesikoulun toiminta on hyvin käytännönläheistä ja toiminnallista. Lasten omat ideat ja havainnot otetaan huomioon yhteisen toiminnan suunnittelussa. Lisäksi tehdään pidempiaikaisia projekteja lapsia kiinnostavista aiheista. Näihin projekteihin sisällytetään esiopetussuunnitelman sisältöjä. Luontoesikoulu tekee myös paljon yhteistyötä Perttilän koulun kanssa. Kerran viikossa vietetään päivä koulun eskariluokassa, jolloin koulun esikoululaiset ovat päivän kodalla.