Koulutapaturmat

Oppilaat ovat vakuutettuja kaupungin puolesta kouluaikana sekä koulumatkoilla. Tapaturman sattuessa koulumatkalla on aina otettava yhteyttä kouluun. Vakuutus kattaa myös muun opetussuunnitelman mukaisen toiminnan, kuten retket ja leirikoulut sekä iltapäivätoiminnan ja koulun kerhot.

Ensiapu annetaan tapaturman sattuessa koulussa, sieltä oppilas ohjataan tarvittaessa terveyskeskukseen tai vakavissa tapauksissa suoraan sairaalaan. Yksityisten lääkäriasemien palveluista aiheutuneita kustannuksia ei kaupungin vakuutus korvaa. Myöskään mahdollinen lapsen oma sairauskulu- tai yksityistapaturmavakuutus ei korvaa perusopetuslain mukaisia tapaturmia, koska kunta on niistä lain mukaan korvausvelvollinen.

Tapaturmassa rikkoutuneita vaatteita, kelloja, kännyköitä ja muuta tavaraa ei korvata. Ainoastaan hoitotoimenpiteen yhteydessä leikatuista vaatteista voi saada korvausta. Tapaturmasta tehdään selvitys siinäkin tapauksessa, ettei lääkärin hoitoa tarvita. Silmälasit korvataan mikäli tapaturma on edellyttänyt terveydenhoitajan tai lääkärin hoitoa.