Varhais­kasvatus ja opetus

Suosituimmat:

Varhaiskasvatus Lohjalla

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia hänen tarpeisiinsa sopivalla tavalla. Jokainen lapsi otetaan vastaan yksilönä. Lapsen kanssa toimivat aikuiset ovat turvallisia, he luovat johdonmukaiset rajat ja toimivat sylinä ja lohtuna sitä tarvitsevalle. Kiireettömyys ja lapsentahtisuus toimivat varhaiskasvatuksen arjen perustana.

Toiminta on monipuolista. Leikki, liikunta ja ulkoilu, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen ovat kaikki yhtä vahvasti varhaiskasvatuksen sisältöalueita. Lasten oma osallisuus ja mielenkiinnon kohteet näkyvät ja kuuluvat toiminnassa. Lasten kanssa leikitään ja opitaan paljon pienryhmissä. Päiväkodissa kaikki aikuiset ovat kuitenkin kaikkia lapsia varten.

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki 6.30-17 ja tarpeen mukaan 6-18. Ympärivuorokautinen varhaiskasvatus järjestetään vuorohoidossa.

Jokaiselle lapselle luodaan perheen kanssa yhteistyössä oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Lohjan varhaiskasvatussuunnitelma

Sähköinen varhaiskasvatushakemus