Varhaiskasvatuksen aloitus

Kun lapselle myönnetään varhaiskasvatuspaikka, saavat huoltajat siitä päätöksen Wilmaan, mikäli he ovat hyväksyneet sähköisen tiedonannon tai postitse noin kuukausi ennen toivottua hoidon aloituspäivää. Tarvittaessa palveluohjaaja tai päiväkodin johtaja on huoltajiin yhteydessä ennen varhaiskasvatuspaikan myöntämistä.

Seuraavaksi huoltajiin otetaan puhelimitse yhteyttä tulevasta varhaiskasvatusryhmästä tai perhepäivähoidosta. Puhelussa sovitaan ensimmäisen tapaamisen ajankohta ja paikka, sekä keskustellaan hoidon pehmeästä aloituksesta. Lohjan kaupungissa suositellaan kotona pidettävää aloituskeskustelua ainakin alle 3-vuotiaille. Lapsen kotona käytävän aloituskeskustelun etuna on se, että tutussa ympäristössään lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, jolloin tutustuminen on usein helpompaa. Kun lapsi tulee ensimmäisen kerran hoitopaikkaan, on siellä vastassa jo yksi tuttu aikuinen, joka esittelee toimintaympäristön lapselle ja huoltajille. Tutustumisesta sovitaan aloituskeskustelussa.

Toivottavaa olisi, että lapsi ja huoltajat voisivat käydä tutustumassa useana päivänä ja eri aikoina ryhmään ja sen toimintaan.On myös suositeltavaa, että lapsella olisi hoidon alkaessa aluksi lyhyitä hoitopäiviä. Varhaiskasvatuksen laskutus alkaa siitä, kun lapsi jää ensimmäisen kerran hoitoon ilman huoltajaa.

.

 

Aiheeseen liittyvää: