Koulukuljetukset

Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkakuljetusten periaatteet ja vaaralliset koulutiet lukuvuodelle 2022-2023

Kaupungin järjestämä koulukuljetus myönnetään esi- tai perusopetuksen oppilaille, jos koulumatka on 0-3 luokkalaisella yli 3 kilometriä tai 4-9 luokkalaisella yli 5 kilometriä. Tämän lisäksi kuljetusoikeus voidaan myöntää, mikäli koulutie on joiltain osin vaarallinen tai koulumatka katsotaan oppilaalle muuten vaikeaksi tai rasittavaksi. Kouluteiden vaarallisuusluokittelun voi katsoa alla olevien linkkien kautta. Jos koulutie koetaan oppilaalle vaikeaksi tai rasittavaksi, pitää siitä toimittaa kuljetushakemuksen liitteeksi asiantuntijan (koululääkäri tai vastaava) lausunto.

Kuljetuksen järjestämisen perusteeksi lausunnossa tulee huomioida seuraavat asiat:

• kuljetustarpeen pitää perustua lääkärin diagnoosiin
• lausunnossa pitää selkeästi ilmetä lääkärin näkemys siitä, että oppilaalle tulee järjestää koulukuljetus, sekä mahdollisesti myös voiko oppilas käyttää koulumatkoihin julkisia kulkuneuvoja vai pitääkö kuljetus järjestää kouluautolla lähellä olevalta hakupaikalta vai oppilaan kotiosoitteesta
• lausunnosta tulee käydä ilmi mille ajalle kuljetus tulee järjestää.

Koulukuljetusperiaatteet lukuvuodelle 2021-2022

Vaaralliset koulutiet lukuvuodelle 2022-2023

Lohjan kaupungin koulukuljetusohjeet/yhteiset pelisäännöt koulukuljetusoppilaille ja heidän huoltajilleen: Koulukuljetusten pelisäännöt 


Hakemukset koulukuljetuksiin Wilman kautta

Uusien oppilaiden tulee hakea koulukuljetusta lukuvuodelle 2022-2023 Wilman kautta mahdollisimman nopeasti, kuitenkin 25.4.2022 mennessä. Logistiikkayksikkö tekee koulukuljetuspäätökset ja ne ovat nähtävillä Wilmassa 17.5.2022 alkaen niin että kaikki päätökset on tehty 10.6.2022 mennessä.
Kirjauduttuasi Wilmaan hakulomake löytyy sivun ylälaidasta sinisellä pohjalla kohdasta ’Hakemukset ja päätökset’. Päätöksenteon jälkeen kuljetuspäätökset löytyvät kohdasta ’Hakemukset ja päätökset’.
Kuljetuspäätöksen voimassaolo sekä myöhemmin kouluauton kuljetusaikataulu löytyvät kohdasta ’Tulosteet’ – ’YHT: Kuljetustiedote’.
Mikäli et pysty lähettämään hakemustasi Wilman kautta, tulosta tästä koulukuljetushakemus ja toimita se logistiikkayksikköön: Koulukuljetuslomake

Mobiilisovelluksella hakemuksen tekeminen/päätöksen tai kuljetustiedotteen tarkastelu ei ole mahdollista, käytäthän tietokonetta.


Maksullinen koulukuljetus

Reiteillä, joissa kouluauto kulkee eikä oppilaalla ole mahdollisuutta käyttää vuorolinjaa, voidaan myöntää ns. vapaapaikkoja hakemuksesta, mikäli kouluautossa on tilaa eikä se aiheuta reittimuutosta. Hakemus vapaapaikasta tulee tehdä Wilman kautta kohdasta ’Hakemukset ja päätökset’.
Vapaapaikkaa voidaan hakea myös osaksi lukuvuotta toistuvasti samoiksi arkipäiviksi. Korvaus matkasta suoritetaan suoraan kouluautoon Matkahuollon matkakortilla tai käteisenä. Matkan hinta on perusopetuksen oppilaille 1,80 euroa/matka ja muille käyttäjille hinta perustuu matkan pituuteen ja on Matkahuollon hinnaston mukainen.
Kuljetus vapaapaikalla on aina tilapäinen, eikä luo pysyvää kuljetusoikeutta. Vapaapaikkaoikeuden menettää, jos reitti muuttuu tai uusi kuljetusoikeudellinen tulee reitille. Mikäli hakijoita on paljon, eikä vapaapaikkoja ole kaikille hakijoille, paikat arvotaan. Vapaapaikkahakemus tulee toimittaa logistiikkayksikköön 15.9. mennessä.
Maksulliset koulukuljetukset vapaapaikalla alkavat viimeistään viikolla 43. Maksullisesta kuljetuksesta tehdään logistiikkayksikön esimiehen päätös. Päätös tehdään määräajaksi enintään lukuvuodeksi kerrallaan. Päätöksellä myönnetään vapaapaikkaoikeus vain niille hakemuksessa haetuille kuljetuskerroille, joille vapaapaikka on osoitettavissa. Lisää tietoa maksullisesta vapaapaikasta huoltajille.

Voit ostaa Lohjan 22-matkan vapaapaikkalipun Matkahuollosta tämän linkin kautta

Korvaus koululaisten kadonneesta/rikkoutuneesta matkakortista

Tekninen lautakunta 8.11.2016 § 153
Voimassa 1.1.2017 alkaen
Tekninen lautakunta on päättänyt korvaukseksi koululaisten kadonneesta/rikkoutuneesta matkakortista 40 € (verollinen).

Yhteydenotot logistiikkayksikköön ensisijaisesti Wilman kautta tai osoitteeseen logistiikkayksikko@lohja.fi