Koulukuljetukset

Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkakuljetusten periaatteet ja vaaralliset koulutiet 2018-2019

Kaupungin järjestämä koulukuljetus myönnetään esi- tai perusopetuksen oppilaille, jos koulumatka on 0-4 luokkalaiselle yli 3 kilometriä tai 5-9 luokkalaiselle yli 5 kilometriä. Tämän lisäksi kuljetusoikeus voidaan myöntää, mikäli koulutie on joiltain osin vaarallinen tai koulumatka katsotaan oppilaalle muuten vaikeaksi tai rasittavaksi. Kouluteiden vaarallisuusluokittelun voi katsoa alla olevien linkkien kautta. Jos koulutie koetaan oppilaalle vaikeaksi tai rasittavaksi, pitää siitä toimittaa kuljetushakemuksen liitteeksi asiantuntijan (koululääkäri tai vastaava) lausunto.

Koulukuljetusperiaatteet lukuvuodelle 2019-2020

Vaaralliset koulutiet 1.10.2017 alkaen

Lohjan kaupungin koulukuljetusohjeet/yhteiset pelisäännöt koulukuljetusoppilaille ja heidän huoltajilleen löydät täältäKoulukuljetusten pelisäännöt 2018-2019.

 

Hakemukset koulukuljetuksiin Wilman kautta

Uusien oppilaiden koulukuljetushakemukset lukuvuodelle 2019-2020 on haettava Wilman kautta 29.4.2019 mennessä. Logistiikkayksikkö tekee koulukuljetuspäätökset ja ne ovat nähtävillä Wilman kautta 13.5.2019 alkaen niin, että kaikki päätökset on tehty 10.6.2019 mennessä.

Kirjauduttuasi Wilmaan hakulomake löytyy kohdasta ’Hakemukset ja päätökset’ – ’Lomakkeet’ ja Kuljetuspäätöksen voimassaolo, sekä myöhemmin kouluauton hakuajat, kohdasta ’Tulosteet’ – ’YHT: Kuljetustiedote’. Päätöksenteon jälkeen kuljetuspäätökset löytyvät kohdasta ’hakemukset ja päätökset’

Mikäli et pysty lähettämään hakemustasi wilman kautta, tulosta tästä koulukuljetushakemus:

Koulukuljetuslomake_fi 2018

Maksullinen koulukuljetus

Reiteillä joissa kouluauto kulkee, eikä oppilaalla ole mahdollisuutta käyttää vuorolinjaa, voidaan myöntää ns. vapaapaikkoja hakemuksesta, mikäli kouluautossa on tilaa, eikä se aiheuta reittimuutosta.  Hakemus vapaapaikasta tulee tehdä Wilman kautta kohdasta ’Hakemukset ja päätökset’ – ’Lomakkeet’.
Vapaapaikkaa voidaan hakea myös osaksi lukuvuotta toistuvasti samoiksi arkipäiviksi. Korvaus matkasta suoritetaan suoraan kouluautoon Matkahuollon matkakortilla tai käteisenä. Matkan hinta on perusopetuksen oppilaille 1,70 euroa/matka ja muille käyttäjille hinta perustuu matkan pituuteen ja on Matkahuollon hinnaston mukainen.
Kuljetus vapaapaikalla on aina tilapäinen, eikä luo pysyvää kuljetusoikeutta. Vapaapaikkaoikeuden menettää, jos reitti muuttuu tai uusi kuljetusoikeudellinen tulee reitille. Mikäli hakijoita on paljon, eikä vapaapaikkoja ole kaikille hakijoille, paikat arvotaan. Vapaapaikkahakemus tulee toimittaa logistiikkayksikköön 15.9. mennessä.
Maksulliset koulukuljetukset vapaapaikalla alkavat viimeistään viikolla 43. Maksullisesta kuljetuksesta tehdään logistiikkayksikön esimiehen päätös. Päätös tehdään määräajaksi enintään lukuvuodeksi kerrallaan. Päätöksellä myönnetään vapaapaikkaoikeus vain niille hakemuksessa haetuille kuljetuskerroille, joille vapaapaikka on osoitettavissa.

Korvaus koululaisten kadonneesta/rikkoutuneesta matkakortista

Tekninen lautakunta 8.11.2016 § 153
Voimassa 1.1.2017 alkaen
Tekninen lautakunta on päättänyt korvaukseksi koululaisten kadonneesta/rikkoutuneesta matkakortista 40 € (verollinen).

Lisätietoa osoitteesta: koulukuljetukset@lohja.fi