Hakeminen kokeilutoimipaikassa järjestettävään esiopetukseen

Esiopetuksessa noudatetaan pääsääntöisesti perusopetuksen työ- ja loma-aikoja. Loma-aikoina esiopetusta ei järjestetä. Jos lapsi osallistuu esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen, on varhaiskasvatusaika maksullista. Kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun voivat osallistua vain lapset, jotka ovat saaneet päätöksen kuulumisesta kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmään. Verrokkiryhmän lapset voivat osallistua ikäryhmänsä mukaisesti varhaiskasvatukseen ja heillä on normaalit varhaiskasvatuksen asiakasmaksut. 

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti. Hakuaika on alkuvuodesta 2022 2017-syntyneiden osalta. 2016-syntyneiden osalta hakuaika on jo umpeutunut.

Sähköinen hakeminen esiopetukseen.

Jos lapsi on jo kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksen lisäksi tarvittava varhaiskasvatusaika kirjataan esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeen lisätiedot kohtaan (tunteina/vko). Mikäli lapsi ei ole ennestään kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, tulee lapselle hakea esiopetuksen lisäksi erikseen varhaiskasvatusta.

Esiopetuksen lisäksi tarjottavan varhaiskasvatuksen maksuluokat ovat 1.8.2020 alkaen:

  • enintään 15 h/vko (enintään 63 h/kk), 40 % maksu
  • yli 15-20h/vko ( 63h – 84h/kk), 60% maksu
  • yli 20 h / vko (yli 84 h/kk), 80 % maksu

Sähköinen hakeminen varhaiskasvatukseen

Lisätietoja hakemiseen liittyen saa kokeilyksiköiden päiväkodin johtajilta

Ojaniitun päiväkoti / Daghemmet Petter

 

Aiheeseen liittyvää: