Parkeringsplatser – avgifter

Parkeringsplatser invid Larsgatan

I centrumområdet i Lojo stad finns det totalt cirka 1 900 parkeringsplatser. Av dessa ligger cirka 1 580 på offentliga platser och cirka 320 på privata platser. Parkeringsplatserna ligger på parkeringsområden och längs gatorna. Utöver dessa har köpcentren Lohjantähti och Prisma parkeringshus för besökare.

Parkeringsplatserna i Lojo centrum är i de flesta fall avgiftsbelagda Parkeringstaxan på de avgiftsbelagda platserna är 1,40 euro/timme (20 cent/10 min.).
Gratisplatserna är tidsbegränsade.  Tidsgränsen är 30 minuter, 1 timme, 2 timmar eller 4 timmar. På de tidsbegränsade platserna används parkeringsskiva.

Avgifterna och tidsbegränsningen på parkeringsplatserna gäller från måndag till fredag kl. 8–17. Parkeringsavgiften betalas i biljettautomater. En parkeringsbiljett som lösts ut i en parkeringsautomat kan användas på alla avgiftsbelagda parkeringsplatser.

I Lojo används tre system för betalning av parkeringsavgifter med mobiltelefon. Systemen kräver registrering. Mobilbetalning är i bruk på alla avgiftsbelagda p-platser.

Mer information på adresserna:
www.easypark.fi
www.nextpark.com
www.parkman.fi

Parkeringsavgiften betalas i biljettautomater. En parkeringsbiljett som lösts ut i en parkeringsautomat kan användas på alla avgiftsbelagda parkeringsplatser.

I affärscentrumet Prisma finns ungefär 500 bilplatser för besökare i byggnaden.  Längs Smedsgatan, Louhigatan och på brandstationens gård finns cirka 50 bilplatser för tidsbegränsad parkering.
Via den här länken hittar du de mest centrala parkeringsområdena i centrum:  Visa på kartan

På Kyrkplanen är tidsbegränsningen 4 timmar.
Invid Sibeliusgatan finns det avgiftsfria platser där parkeringsskiva krävs.

Parkeringsplatserna längs Linnaisgatan och vid torget är avgiftsbelagda
Nya parkeringsplatser utan begränsning finns på Trallalaplanen i Aurlax, i hörnet av Strandparken och Trallalagränden.

I hörnet av Kyrkogatan och Järnvägsgatan finns ett tillfälligt parkeringsområde med tidsbegränsning (ca 100 bp), tidsbegränsning 24 h (mån-sön). Parkeringsplatserna är avsedda för person- och paketbilar.