Kollektivtrafik i Lojo

Lojo stads kollektivtrafiktjänster förnyas från och med 3.6

I området för NTM-centralen i Nyland, det vill säga i Högfors, Vichtis, Lojo, Ingå och Hangö övergår man 3.6.2024 till en modell inom kollektivtrafiken som bygger på NTM-centralerna. Förnyelsen gäller den interna bussturerna i Lojo men inte förbindelserna mellan Lojo och Helsingfors.

Vad gäller Lojo stad förbättras antalet interna turer betydligt. Förbindelserna ökar särskilt mot Karislojo, Pusula och Vabby samt mellan Virkby och Nummela. Förnyelsen för med sig även en helt ny rutt som innebär en förbindelse från Lojo centrum till Kisakallio. Tack vare förnyelsen är det dessutom lättare att röra sig i hela Västra Nylands område.

Biljettpriser

I och med förändringen förenklas biljettprodukterna, vilket möjliggör kombinerad användning av biljetterna. Nya typer av seriebiljetter kommer att vara tillgängliga.

Västra Nyland-biljetten kostar 3,50 euro för vuxna och 2,50 euro för barn.Biljetten gäller i 90 minuter i Lojo, Högfors, Vichtis och Ingå.

Lojo, zon 1-biljetten kostar 11 euro för vuxna och 7,70 euro för barn. Zon 1-biljetten gäller utöver områdena för Västra Nyland-biljetten i linjerna från Lojo och Vichtis till Esbo, Kyrkslätt, Sjundeå, Vanda och Raseborg.

Lojo, zon 2-biljetten kostar 14,50 euro för vuxna och 10,10 euro för barn. Zon 2-biljetten gäller utöver områdena för zon 1 i linjerna från Lojo och Vichtis till Helsingfors och Hangö.

Engångsbiljetter kan köpas i fordonet antingen kontant eller med vanligaste bank- eller kreditkort. Biljetterna kommer i huvudsak vara tillgängliga som mobilbiljetter. Vänligen observera att Matkahuoltos provision på 0,80 euro läggs till i priserna för mobilbiljetterna.

Närmare information om rutterna och tidtabellerna hittar du på linjekartan. Du hittar linjekartan här.

Innan turerna börjar köras publiceras turerna även i Reseguiden vid Matkahuolto.

 

Related to the subject: