Venepaikat ja veneiden vesillelaskupaikat

Järvikaupunki Lohja on myös veneilykaupunki. Veneilysivuille on koottu veneilyyn liittyvää tietoa muun muassa Lohjan venepaikoista, vesillelaskupaikoista sekä nopeusrajoituksista.Venepaikkojen sijainnit

Lohjan kaupungin alueella on yli 1 000 vuokrattavaa venepaikkaa eri puolilla kaupunkia. Näytä Lohjan karttapalvelussa.

Voit tutustua paikkoihin myös Trimblen e-varauspalvelussa, löydät palvelusta myös hinta, kiinnitys- ja kokotiedot.

Laituri/satamakartat

Venepaikkojen haku

Kaupungin vuokrattavat venepaikat

Kaupungin vuokraamat venepaikat varataan Trimblen e-varauspalvelusta.

Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Kaikki tiedot ovat tarkasteltavissa ilman sisäänkirjautumista, mutta paikan varaaminen edellyttää käyttäjätunnusta. Palvelu on auki ympäri vuorokauden.
Sähköiseen varausjärjestelmään muodostuu varaajatiedoista henkilörekisteri. Rekisterin tietoja käytetään vain venepaikkojen varauksen hallintaan.

Uuden käyttäjätunnuksen luominen ja unohtuneen salasanan palautus löytyvät varauspalvelun KIRJAUDU SISÄÄN -painikkeen takaa.
Venepaikan vuokrakausi alkaa keväällä 1.5. ja päättyy syksyllä 31.10. Paalupaikoilla ja kanoottivajassa voi venettä säilyttää ympäri vuoden.
Veneen talvisäilytyspaikkojen vuokrakausi alkaa syksyllä 15.9. ja päättyy keväällä 10.6. pois lukien isojen veneiden talvisäilytyspaikka, joka on vuosipaikka.

Venepaikan uudelleenvuokraus ja paikanvaihto

Uudelleenvuokraus on aina maaliskuussa (4.3.-7.4.2024). Tiedotamme siitä edelliskaudella paikan vuokranneita sähköpostilla. Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Edelliskauden paikanvuokraajilla on mahdollista vaihtaa paikkaa yleisen vuokrausjakson 8.4. – 31.10.2024 aikana, mikäli he ovat maksaneet vanhan paikkansa maaliskuun aikana. Venepaikan vaihdoissa on huomioitava, ettei maksuhyvityksiä tehdä asiakkaan vaihtaessa venepaikan nykyistä edullisempaan. Sen sijaan vaihdettaessa kalliimpaan venepaikkaan/satamaan asiakkaan on maksettava paikkojen hintojen erotus. Talvisäilytyspaikkojen uudelleenvuokraus on aina elokuussa. Tiedotamme siitä edelliskaudella paikan vuokranneita sähköpostilla.

Venepaikat uusille vuokraajille

Kesän venepaikkojen varauspalvelu avautuu uusille asiakkaille 8.4.2024 klo 9.00

Talvisäilytyspaikkojen varauspalvelu avautuu uusille asiakkaille 2.9.2024 klo 9.00

Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Venepaikan hinta on sama sekä lohjalaisille että ulkopaikkakuntalaisille. Paikan hinta on koko kauden sama, vuokrausajan pituudesta riippumatta.

Mikäli venepaikkaa ei ole mahdollista lunastaa varauspalvelusta, voi paikan lunastaa Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta, Karstuntie 4, Lohja, p. 040 188 6100, asiakaspalvelukeskus@lohja.fi

Asiakastietojen muutos

Asiakas on velvollinen pitämään varauspalvelun asiakastiedot ajan tasalla. Tiedotamme mm. venepaikan uusintavuokrauksesta asiakastiedoissa ilmoitetun sähköpostin kautta. Asiakastiedot muutetaan KIRJAUDU SISÄÄN -painikkeen vierestä, klikkaamalla omaa käyttäjätunnusta. Sähköpostiosoitteen muuttaminen muuttaa myös käyttäjätunnusta, jolla kirjaudut palveluun. Uusi käyttäjätunnus täytyy aktivoida muutoksen jälkeen. Aktivointilinkki lähetetään uuteen sähköpostiosoitteeseen. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun.

Avaimet laitureille/satama-alueille

Laituriporttien avaimen voi noutaa kaupungintalon asiakaspalvelukeskuksesta. Avainpanttimaksu on 45€, joka maksetaan avainta noudettaessa. Avain on palautettava, kun venepaikan vuokraus päättyy, talveksi avaimia ei tarvitse palauttaa. Asiakaspalvelukeskus palvelee ma-to klo 8-16, pe ja pyhien aatot klo 8-15. Poikkeavista aukioloajoista tiedotetaan.
HUOM! Laitureiden avaimet on noudettava asiakaspalvelukeskuksesta 28.6.2024 klo 15.00 mennessä, heinäkuussa avaimia ei luovuteta. Avaimia luovutetaan asiakaspalvelukeskuksesta jälleen 29.7.2024 alkaen .

Aurlahden satamapalvelut veneilijälle

 • huoltorakennus -wc:t ja suihkut.
 • vierasvenelaituri
 • septi-imulaite ja pilssipumppu
 • vesipiste 2 kpl
 • huoltolaituri
 • tankkauspiste
 • jätepiste
 • bajamajat
 • isojen veneiden laskulaituri sekä veneen laskuluiska
 • P-alue autoille ja trailereille

Vuokrausehdot

 1. Vuokraajalla on oikeus käyttää paikkaa vain oman veneensä paikkana ajalla 1.5. – 31.10. Poikkeuksena paalupaikat (soutuveneille), joissa vuokraoikeus on koko vuoden. Vuokraoikeus jatkuu veneilykaudesta toiseen, mikäli vuokraaja maksaa veneilykauden vuokran ilmoitettuun määräpäivään mennessä.
 2. Venepaikkojen vuokraoikeus on vain täysi-ikäisillä henkilöillä.
 3. Määräysten vastaisesti alueelle jätetty vene kuljetetaan kaupungin toimesta, omistajan kustannuksella ja omistajan vastuulla kaupungin varastoon, josta se on lunastettavissa suorittamalla veneen siirrosta ja säilytyksestä aiheutuneet kustannukset. Mikäli venettä ei 3 kk:n kuluessa säilytysajan päättymisestä lunasteta, se siirtyy kaupungin omistukseen. Kaupungilla on oikeus omistajaa enempää kuulematta realisoida kaupungin omistukseen siirtynyt vene tai muu omaisuus parhaaksi katsomallaan tavalla.
 4. Paikkaa ei saa luovuttaa toiselle ilman kaupungin erityislupaa.
 5. Veneen omistajan tulee kiinnittää veneensä niin, että se ei vahingoita muita veneitä ja huolehtia myrskyn sattuessa veneestään. Vuokraajan tulee ilmoittaa venepaikkojen kunnossapitäjälle vuokraamassaan venepaikassa havaitsemistaan puutteista tai ongelmista. Vioista voi ilmoittaa venepaikat@lohja.fi tai asiakaspalvelukeskus p. 040 1886100.
 6. Laituripaikoissa vene tulee kiinnittää joustimilla. Laituripaikkaan ei saa jättää ketjuja ja joustimia yms. talveksi.
 7. Venepaikoilla ei ole kaupungin toimesta järjestettyä vartiointia, joten veneet ja niissä olevat tavarat ovat vuokraajan omalla vastuulla.
 8. Venepaikan vuokrausoikeus voidaan poistaa, ellei vuokraaja noudata edellä mainittuja ehtoja. Vuokraoikeuden poistaminen tehdään kirjallisesti kaupungille venepaikkarekisterissä ilmoitettuun osoitteeseen.
 9. Venepaikka lunastetaan koko veneilykaudeksi ennen veneilykauden alkamista. Mikäli venepaikkaa ei ole määräpäivään mennessä lunastettu, päättyy vuokraoikeus venepaikkaan.
 10. Vapaat venepaikat lunastetaan verkkokaupasta aina koko veneilykauden vuokralla.
 11. Osalla venelaitureita on lukollinen portti. Porttiavain lunastetaan erikseen Lohjan kaupungin asiakaspalvelusta, Karstuntie 4 Lohja, sen aukioloaikana. Avaimesta peritään panttimaksu, joka palautetaan, kun porttiavain palautetaan vuokrauksen mahdollisesti päättyessä.
 12. Veneen talvisäilytyksessä on noudatettava erikseen annettuja ohjeita.
 13. Vuokrausta koskevat tiedustelut venepaikat@lohja.fi tai asiakaspalvelukeskus p. 040 1886100.
 1. Veneiden talvisäilytys yleisellä paikalla on luvallista vain Lohjan kaupungin osoittamilla maksullisilla veneen talvisäilytyspaikoilla. Paikka vuokrataan vuodeksi kerrallaan, kausi alkaa aina 15.9. Oikeus paikkaan säilyy säilytyskaudesta toiseen maksamalla sopimuskauden vuokra ilmoitettuna ajankohtana.
 2. Soutu- ja pienten moottoriveneiden talvisäilytyspaikat sijaitsevat Tuusanrannassa, Voudinrannassa sekä Hiidensalmessa. Suurempien veneiden talvisäilytyspaikka on Voudinrannassa (traileri tai telinesäilytys). Lisäksi kesäkaudeksi lunastetulla paalupaikalla saa talvisäilyttää pieniä veneitä
 3. Vene on sijoitettava alueelle numerolaatan osoittamaan paikkaan.
 4. Veneen saa peittää ainoastaan yhtenäisellä muovi- tai kangaspeitteellä, joka on kiinnitettävä siististi paikalleen. Lauta-, pelti tai muun kiinteän katoksen rakentaminen on kielletty.
 5. Veneen vuotuinen huolto, maalaus ja varustelu on sallittu talvisäilytysalueella. Työ on suoritettava kuitenkin siten, ettei siitä aiheudu haittaa ympäristölle ja kertyneet roskat on siivottava pois alueelta. Jokaisen vuokralaisen velvollisuus on kuljettaa aiheuttamansa jätteet pois talvisäilytysalueelta. Veneen rakentaminen talvisäilytysalueella on kielletty.
 6. Määräysten vastaisesti alueelle jätetty vene kuljetetaan kaupungin toimesta, omistajan kustannuksella ja omistajan vastuulla kaupungin varastoon, josta se on lunastettavissa suorittamalla veneen siirrosta ja säilytyksestä aiheutuneet kustannukset. Mikäli venettä ei 3 kk:n kuluessa säilytysajan päättymisestä lunasteta, se siirtyy kaupungin omistukseen. Kaupungilla on oikeus omistajaa enempää kuulematta realisoida kaupungin omistukseen siirtynyt vene tai muu omaisuus parhaaksi katsomallaan tavalla.
 7. Isojen veneiden talvisäilytyspaikoilla saa säilyttää vain venetrailereita ja venetelineitä, muiden tarvikkeiden säilyttäminen on ehdottomasti kielletty.
 8. Talvisäilytyspaikan vuokrausoikeus voidaan poistaa, ellei vuokraaja noudata edellä mainittuja ehtoja. Vuokraoikeuden poistaminen tehdään kirjallisesti kaupungille venepaikkarekisterissä ilmoitettuun osoitteeseen.
 9. Tiedustelut ja ilmoitukset: venepaikat@lohja.fi tai asiakaspalvelukeskus p. 040 1886100.

Venepaikkojen kunnossapito

Venepaikkojen kunnossapidosta vastaa kaupunginpuutarhuri Kirsti Puustinen p. 0500 472 630 kirsti.puustinen@lohja.fi.

Septi-imulaitteen toimintahäiriöissä yhteys virka-aikana asiakaspalvelukeskus: p. 040 188 6100

Iltaisin ja viikonloppuisin: VARTIOKESKUS p. 09 224 31230

Veneiden vesillelaskupaikat

Laskupaikat kartalla.

 • Aurlahden venelastauslaituri
 • Aurlahden venelaskuluiska
 • Moision venelaskuluiska
 • Voudinpuiston venelaskuluiska
 • Hiidensalmen venelaskuluiska
 • Tuusanlahden venelaskuluiska
 • Lohjansaaren venelaskuluiska
 

Aiheeseen liittyvää: