Karnaistenkorven retkeilypolut

Karnaistenkorpi on Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue. Sen korkeiden kalliojyrkänteiden välissä kulkee eripituisia retkeilyreittejä, kuten luontopolku ja lapsille suunnattu tarinapolku.


Karnaistenkorpi. Kuva Lohjan ympäristönsuojelu.
Karnaistenkorven metsää. Kuva Lohjan ympäristönsuojelu.

Karnaistenkorven retkeilyreiteissä on valittavana polkuja 2 kilometristä 7,7 kilometriin. Karnaistenkorvessa kulkee opastettu luontopolku, lapsille suunnattu tarinapolku, Korkiamäen retkeilypolku sekä maastopyöräreittejä. Reitit ja niiden välimatkat selviävät Karnaisten retkeilykartasta (pdf).

Perinteisellä luontopolulla pääset tutustumaan Karnaistenkorven monimuotoiseen luontoon 12 luontopolkurastilla. Reitti on merkitty maastoon punaisin reittimerkein. Voit ladata luontopolun opasteen tästä (pdf) .

Download Karnaistenkorpi nature trail information boards in English (pdf).

Lisäksi Karnaistenkorpeen on tehty lapsille ja perheille suunnattu tarinapolku, joka on merkitty maastoon keltaisin reittimerkein. 12 korpirastin tehtäviä tehdään yhdessä Korvenväen haltiaperheen kanssa erillisen vihkosen avulla: Karnaisten tarinapolku. Korvenväen tehtävät koko perheelle (pdf).​

Opastettujen luontopolkujen lisäksi Karnaistenkorvessa voi kiertää Korkiamäen retkeilypolun, joka on merkitty maastoon sinisin reittimerkein. Reitin lähtöpiste on Jantoniementiellä. Reitin voi kulkea pidempänä yhdistämällä siihen luontopolkureittejä.

Ahvenalammen ja Sorvalammen laavuille pääsee myös maastopyörällä huoltoteitä pitkin. Maastopyöräreitti on merkitty maastoon ruskein merkein ja sen lähtöpisteet ovat Jantoniementiellä ja Suoniementiellä.

Huom! Pitkospuiden kunto on paikoitellen huono, joten varovaisuus on tarpeen poluilla liikkuessa. Tilannetta pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Retkeillään kestävästi retkietikettiä noudattaen

Luontopolkujen lähtökohtana on ollut Karnaistenkorven alueen kehittäminen virkistys-, ulkoilu- ja luonnonsuojelutarpeisiin. Suunnittelussa on huomioitu yhä kasvava ulkokuntalaisten matkailijoiden määrä, joten Karnaistenkorven luontopolut sopivat hyvin kaikille luonnosta kiinnostuneille ja erityisesti Kisakallion Urheiluopiston kävijöille.

Sekä Ahvenalammen että Sorvalammen rannalta löytyy laavu nuotiopaikkoineen, polttopuineen ja vedenkeittoastioineen. Laavuilla on myös puuseet. Jäteastioita ei ole, eli kaikki roskat ja jätteet on vietävä itse mukanaan pois.

Poluilla voi kulkea eksymättä ilman karttaakin, sillä polut on merkitty hyvin ja risteyskohdissa on opaskarttoja. Polusto on kierrettävissä ulkoilukengin. Reittien pitkospuita rakennetaan ja korjataan tarpeen mukaan.

Karnaistenkorven luontopoluille pääsee parhaiten Jantoniementieltä ja Suoniementaipaleelta, joissa on opasteet parkkipaikoille. Lähtöpisteissä on infotaulut, joista saa lisätietoa alueesta. Myös Kisakallion urheiluopiston pihalta voi lähteä Karnaistenkorpeen omaa yhdyspolkua pitkin.

Korven alueella voi jokamiehenoikeuksin liikkua vapaasti, tarkkailla luontoa ja kerätä marjoja ja sieniä. Nauti ja koe hienoja luontoelämyksiä Karnaistenkorven rauhallisella metsäalueella.

HUOM! Sadesäällä, syksyisin ja talvisin pitkospuut ovat liukkaita, joten kävele varoen. Varo myös tuulisilla säillä lahoavia puita ja niiden oksia sekä konkeloita. Ne saattavat kaatua tai oksia voi pudota maahan. Liikkuminen poluilla tapahtuu omalla vastuulla. Tulenteko muualla kuin laavujen nuotiopaikoilla on kielletty. Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty myös nuotiopaikoilla ja kertakäyttögrilleissä.

Lähtöpiste: Suoniementaival 28, 08350 Lohja tai Jantoniementie 117, 08350 Lohja

Karnaistenkorpeen ja luontopolkuihin liittyvät materiaalit

 

Aiheeseen liittyvää: