Ara-keramiikka

Ara-osaston perusti Kurt Ekholm vuonna 1938.

Ara-tuotteet valmistettiin kotimaisesta punaisesta fajanssista, ara-massasta, joka päällystettiin vaalealla tinalasitteella ja koristeet maalattiin vapaalla kädellä. Tinalasitteen lisäksi käytettiin okranväristä mattalasitetta. Ara-tuotteet leimattiin soikealla ARA-leimalla. Ekholmin lisäksi Ara-tuotteita suunnittelivat taiteilijat Michael Schilkin, Toini Muona ja Kaj Franck. Osasto oli toiminnassa vuoteen 1950 saakka.

Ara-kulho

Kulho on Ara-osaston tuottama ja siinä on käsinmaalattu koriste. Pohjassa on osaston oma pyöreä leima. Kulho on valmistettu 1938‒1950.

Ara-maljakko

Maljakko, jossa ruskeasävyinen tyylitelty, käsinmaalattu kukkakuviointi.

Maljakko on KE/A-mallia. Siinä on käsinmaalattu koristekuvio. Maljakko kuuluu Ara-tuotteisiin huolimatta siitä, että sen pohjasta löytyy vain piippuleima ja taiteilijan signeeraus. Ara-tuotteet muistuttavat eteläeurooppalaista majolikaa. Niiden koristeet ovat maanläheisiä ja tyyli käsityöläismäinen. Piippuleiman perusteella maljakko on 1930- tai 1940-luvulta.

Ara-kannu

Kannu on Ara-tuote, joka on päällystetty vihreällä mattalasitteella. Pohjassa on vain heikosti erottuva piippuleima. Kannu on todennäköisesti valmistettu 1938‒1949.

Ara-maljakko

Maljakko on mallia 320 ja siinä on käsinmaalattu koristekuvio. Maljakko on Ara-tuote. Se on todennäköisesti valmistettu vuonna 1949 tai 1950.

 

Aiheeseen liittyvää: