Lahokallion luontopolku

Lahokallion jyrkät kalliorannat Lohjanjärveen työntyvällä niemellä ovat ainutlaatuisia, ja kallion laelta on upeat näkymät Lohjanjärven Isoselälle. Luonnonkauneutensa ja hyvän polkuverkostonsa ansiosta Lahokallio on suosittu virkistyskohde.


Lähtöpiste: Lahokallionkatu 9, 08200 Lohja (Auton voi jättää Ojamon liikekeskuksen tai Ojamonharjun yhtenäiskoulun pysäköintipaikoille)

Lahokallion luontopolku. Kuva Lohjan ympäristönsuojelu.
Järvinäköala Lahokallion luontopolulta. Kuva Lohjan ympäristönsuojelu.

Lahokallio retkeily- ja virkistysalueena

Lahokallion polkuverkosto on käyttökunnossa, joten alue sopii virkistymiseen ja retkeilyyn erinomaisesti, vaikkei alueella tällä hetkellä luontopolkua olekaan.

Lahokallion alueella kulkija voi nauttia rehevistä lehdoista ja luhdista, lehtomaisista metsistä sekä upeista, paikoin varsin jyrkistäkin kalliomaisemista. Samalla voi nähdä jääkauden kallioperään jättämiä jälkiä, seurata ja kuunnella lukuisten lintujen ja selkärangattomien elämää ja pysähtyä ihailemaan Lahokallion niemen kärjestä avautuvaa upeaa Lohjanjärven maisemaa.

Kuivana kesäaikana poluilla voi kulkea ulkoilujalkineissa, mutta varsinkin keväisin ja syksyisin kumisaappaat ovat suositeltavat, sillä etenkin rannan tuntumassa saattaa tällöin olla varsin runsaastikin vettä ja kuraa. Sateen jälkeen on varottava liukkaita juuria ja kallioita.

Lisätietoa:

 

Aiheeseen liittyvää: