Koulut ja päiväkodit

Museovierailut

Hiirellä on silmälasit sekä ruudullinen kauluspaita ja villalangasta kudottu ruskea hihaton paita. Hiiri istuu punaisella tuolilla työpöydän ääressä. Pöydällä on kirjoja, ja kädessä hiirellä on sulkakynä.

Lohjalaiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset

Lohjan Museo sekä Sammatissa sijaitsevat Johannes Lohilammen museo ja Paikkarin torppa ovat maksuttomia lohjalaisille päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosryhmille.

Ei-lohjalaiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset

Ei-lohjalaisilta päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosryhmiltä perimme normaalin hinnaston mukaiset pääsy- ja opastusmaksut. Ryhmänohjaajat ja henkilökohtaiset avustajat pääsevät ryhmänsä mukana ilmaiseksi. Alle 18-vuotialle sisäänpääsy on ilmainen.

Vierailuajat ja opastukset

Lohjan Museo on avoinna ympäri vuoden ja Sammatin kohteet ryhmille tilauksesta toukokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin. Museovierailut onnistuvat tiistaista perjantaihin myös aamupäivällä kello 9 alkaen.

Lohjan Museolla ryhmät voivat varata haluamaansa näyttelyyn opastuksen. Voit tutustua tarkemmin tarjoamiimme opastuksiin Ryhmät ja opastukset -sivulta. Opastuksia on mahdollista räätälöidä ryhmän iän ja aikataulut huomioiden. Pedagogiorakennuksessa voi lisäksi tutustua Lohjan historiaan Roopen rastien avulla. Rastitehtävät saa museolta tai ne voi pyytää tutustuttavaksi etukäteen.

Varaathan vierailuajan hyvissä ajoin joko puhelimitse 044 369 4204 tai sähköpostilla museo@lohja.fi.

Materiaalit kouluille ja päiväkodeille

Rudolf Koivun näyttely

Lohjan Museo lainaa kouluille ja päiväkodeille kahta Rudolf Koivun näyttelyä. Näyttelyt koostuvat Koivun teoksista tehdyistä kehystetyistä kopioista. Näyttelyn laina-aika on 1–2 kuukautta.

Lohja-aakkoset. Roopen matkassa.

Harjun koulun historian ryhmä kokosi vuonna 2011 Lohja-aakkoset, kokoelma pieniä artikkeleita Lohjasta. Artikkeleista koostettiin yhdessä museon kanssa kirjanen Lohja-aakkoset. Roopen matkassa, josta löytyy artikkelien lisäksi Lohja-aiheisia tehtäviä.

Lohja-aakkoset on ilmainen kouluille. Kappaleita voi tiedustella museolta.

Tarinasoittimen verkkonäyttelyt

Tarinasoitin-palvelusta löytyy neljä verkkonäyttelyä Lohjasta ja lohjalaisista: Toristoori, tarinaa Lohjan torista; Pukinetehdas Vaaksa Oy; Vuonna 1918 Lohjalla; Eeva Joenpellon tuotanto.

 

Aiheeseen liittyvää: