Tarinoiden puutarha 5.6.2024–1.9.2024

Taitelija Minka Heinon näyttely museon puutarhassa.

Tarinoiden puutarha -näyttely muodostuu yhdeksästä ympäristötaideteoksesta. Teokset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, mutta niillä on myös yhteys toisiinsa. Teoksien tekemiseen on käytetty luonnon ja ihmisen valmistamia materiaaleja.

Näyttelyn lähtökohtana on ihmisyys läpi aikakausien. Teoksia varten taiteilija on käynyt läpi lohjalaisia ihmisiä koskevia museoarkistoja. Siten kaikki teokset pohjaavat todellisten ihmisten elämiin, silti yksikään teos ei kerro kenestäkään tietystä henkilöstä.

Teokset käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita. Niiden ajatuksena on nostaa näkymätön näkyväksi ja tarjota uusia näkökulmia johonkin jo totuttuun ja siksi ohitettuun, mutta ei unohdettuun. Teoksia on työstetty yhdessä ja erikseen. Ne ovat kasvaneet ja kehittyneet yksilöllisestä kohtaamisesta, mutta myös tarvinneet onnistuneen ryhmäyttämisen toimiakseen näyttelykokonaisuutena.

Jokaisessa teoksessa on kolme tärkeää elementtiä. Nämä elementit ovat tila, jossa teos on, teoksen materiaali sekä teksti eli nimi ja tarina.

Tarinoiden puutarha -näyttely on esillä 5.6.2024–1.9.2024 Lohjan Museon puutarhassa (Rovastinkatu 1, Lohja).

Näyttelyyn on mahdollista tilata Minka Heinon taiteilijaopastus.

max 13 henkilön ryhmä 120€
max 20 henkilön ryhmä 170€

Opastus tilataan Lohjan Museolta museo@lohja.fi tai +358 44 369 4204. Opastusmaksu ei sisällä sisäänpääsyä museoon.

 

Aiheeseen liittyvää: