Länsi-Uudenmaan sote -hanke

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty.

Lisätietoa uudistusten valmistelusta löytyy hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen sivustolla.

Länsi-Uudenmaan kunnat Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio sekä perusturvakuntayhtymä Karviainen (Karkkila ja Vihti) suunnittelevat yhteistä sote-keskusta, joka tarjoaa asukkaille laadukkaat ja helposti saatavilla olevat palvelut. Samalla varaudutaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamiseen.

Sote-uudistuksen aikataulu
Sote-uudistuksessa on monta isoa kokonaisuutta, joita valmistellaan rinnakkain eri ministeriöissä. Uudistuksen valmistelu käynnistyi syksyllä 2019. Uudistus edellyttää paljon selvitystyötä ja nykytilan kartoittamista.
Sote-lait ovat tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä. Eduskunta käsittelee sote-lait kesän kynnyksellä. Suunniteltu väliaikaishallinto perustettaisiin syksyllä 2021.