Ajankohtaista

Omaishoidon tuen lakisääteisten vapaiden vaihtoehtoinen käyttökokeilu ajalla 1.11.2019 – 30.4.2020

Linkki Sosiaali- ja terveyslautakunnan 28.8.2019 kokouksen pöytäkirjaan

Hakemus omaishoidontuen lakisääteisten vapaiden käyttökokeilun palveluntuottajaksi

______________________________________________________________________________

Kuljetukset 2019: Vammaisten ja vanhusten kuljetukset uudistuvat

Lohjan ja muiden Länsi-Uudenmaan kuntien vammais- ja vanhuskuljetukset uudistuvat vaiheittain. Muutostyötä valmistellaan Kuljetukset 2019 -projektissa. Tavoitteena on luoda kunnille yhteiset kriteerit ja toimintatavat vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisiin kuljetuksiin.

Kuljetukset 2019 -projektissa Lohja sekä muut Länsi-Uudenmaan kunnat (Espoo, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Raasepori, Kauniainen, Hanko, Siuntio ja Inkoo) kehittävät kuljetuspalveluja yhdessä.

Jatkossa Espoon kaupunki järjestää palvelut koko Länsi-Uudellemaalle. Jokainen kunta päättää ja rajaa itse kuljetusalueensa, eli alueen, jolla kuntalainen voi palvelua käyttää.

Tavoitteena on kehittää nykyaikainen ja asiakaslähtöinen kuljetusten toimintamalli, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa sekä palvelun järjestämistapoja. Palvelun kehittämiseen osallistuvat työntekijät, asiakkaat sekä vanhus -ja vammaisneuvostot.

Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen toiminta alkaa vaiheittain vuoden 2019 lopulla.

Asiakastietojen kerääminen

Kulkukeskuksen asiakastietojen kerääminen alkaa. Jokainen kunta vastaa omien asiakkaidensa tietojen keräämisestä. Lisäksi projekti tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden itse ilmoittaa omat tietonsa Webropol-kyselyn kautta 2.7.–30.9.2019.

Jos sinulle on myönnetty sosiaalihuolto- tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu, voit halutessasi ilmoittaa omat tietosi vastaamalla kyselyyn. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Ilmoita asiakastietosi