Lohja isännöi ystävyyskuntavierailua 2.–5.5.

Lohjan kaupungilla on kunnia isännöidä ystävyyskuntavierailua torstaista sunnuntaihin 2.–5.5.2024. Vierailulle osallistuu edustajia Lohjan ystävyyskunnista Växjöstä (Ruotsi), Aabenraasta (Tanska) sekä Ringerikestä (Norja).

Ystävyyskuntavierailijoiden yhteiskuva Lohjan kaupungin edustajien kanssa rantamaiseman edustalla

Vierailun teemana on tällä kertaa turvallisuus ja varautuminen. Aihetta käsiteltiin perjantaina niin ison monitoimijatalon näkökulmasta Laurentius-talolla kuin yleisesti kaupungintalolla järjestetyssä seminaarissa, jossa kuultiin muun muassa Puolustusvoimien puheenvuoro sekä kuntien omat esittelyt.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme mahdollisuuden isännöidä tätä ystävyyskuntavierailua”, sanoo Lohjan kaupunginjohtaja Pasi Perämäki. ”Tämä on loistava tilaisuus vahvistaa entisestään siteitämme ystävyyskuntiimme ja esitellä, miten Lohjalla on huolehdittu varautumisesta erilaisiin tilanteisiin.”

Kaupunginorkesterin intendentti Heidi Ketola kertoo ystävyyskuntavierailijoille turvallisuudesta Laurentius-talossa

Vierailun aikana järjestetään myös useita muita aktiviteetteja, joissa vierailijat pääsevät tutustumaan Lohjan eri alueisiin ja rikkaaseen historiaan. Ohjelmaan kuuluu muun muassa käynti Kaarteen Sotamuseossa, Sappi Kirkniemen tehtaalla sekä Tytyrin kaivoksessa.

Lohjan kaupunki kiittää kaikkia vierailuun osallistuneita ja odottaa innolla tulevia yhteistyömahdollisuuksia ystävyyskuntiensa kanssa.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This