Kirjaston palvelut ja kokoelmat

Tervetuloa lainaamaan, lukemaan lehtiä ja kirjoja, kuuntelemaan musiikkia, selailemaan nettiä, viihtymään ja oleskelemaan. Saat maksutta käyttöösi monipuoliset kokoelmat, viihtyisät tilat ja henkilökunnan asiantuntemuksen eri puolilla kaupunkia.

Palvelut

 

Laaja palveluverkko

Lohjan pääkirjaston lisäksi kirjaston asiakkaita palvelevat asuinalueita lähellä olevat seitsemän lähikirjastoa, kaksi monitoimijataloa sekä moderni kirjastoauto, jonka reitin varrella on eri asuinalueiden lisäksi lukuisia kouluja ja päiväkoteja.

Osa lähikirjastoista ja monitoimijataloista on myös avoinna asiakkaille omatoimisesti silloin, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Lue lisää omatoimikirjastoista Finna-verkkokirjastostamme.
 

Kattavat verkkopalvelut

Finna-verkkokirjasto, Ellibs-e-kirjapalvelu, RBdigital-aikakauslehtipalvelu sekä Naxos-musiikkipalvelu palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden. Finna-verkkokirjastoon ja Ellibs-e-kirjapalveluun kirjaudut omalla kirjastokortillasi ja siihen liitetyllä pin-koodillasi. RBdigital-palveluun tunnukset luodaan palveluun itse, mutta kirjautumisvaiheessa tulee syöttää oma kirjastokortin asiakasnumero sille varatulle lomakeriville. Naxos Music Library -palveluun kirjautuminen tapahtuu omalla kirjastokortin asiakasnumerolla ilman pin-koodia.

Kirjastojen asiakastietokoneilta on käytettävissä ePress-sanomalehtipalvelu, jonka yli 200 kotimaista sanomalehteä ovat luettavissa 12 kuukauden ajan ilmestymisestä.

Finna-hakupalvelu tarjoaa monipuoliset keinot selailla kokoelmia ja varata kirjastojen teoksia lähimpään kirjastoon noudettavaksi, mahdollisuuden asettaa hakuihin uutuushälyttimiä ja seurata omaa laina- ja varaustilannetta. Ellibs- ja RBdigital-palvelut antavat mahdollisuuden lainata luettavaa digitaalisessa muodossa kotisohvalta käsin. Naxos-musiikkipalvelusta löydät laajan klassisen- ja taidemusiikin tarjonnan lisäksi kuunneltavaksi myös blues- ja jazz-musiikkia.
 

Tiloja ja tapahtumia

Kirjastot tarjoavat tiloja sadoille tapahtumille ja näyttelyille vuosittain. Osa kirjastoista tarjoaa tiloja myös kokouskäyttöön. Lue lisää kirjastojen tarjoamista tiloista.

Kirjastojen tarjoamien tapahtumien, lukupiirien ja kirjailijavierailujen lisäksi henkilökunta järjestää asiakkaille muun muassa neule ja novelli -iltoja. Suurimman osan tapahtumista tuottavat kuitenkin alueen asukkaat ja yhdistykset tarjoamalla huiman määrän näyttelyitä ja tapahtumia eri kirjastoissa. Lohjan kirjastojen tapahtumat löydät Finna-verkkokirjastomme etusivulta.
 

Kaukolainaus

Toimitamme asiakkaillemme myös aineistoa muualta Suomesta. Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei ole Lohjan kaupunginkirjaston kokoelmissa. Kaukolainaus on maksullista. Kaukolainatilauksen voit tehdä verkkolomakkeella tai kirjastossa. Lue lisää kaukolainaamisesta Finna-verkkokirjastostamme.
 

Maahanmuuttajille

Lohjan kaupunginkirjasto tarjoaa saataville myös aineistoa asiakkaan omalla äidinkielellä. Helsingin kaupunginkirjaston Monikielinen kirjasto (Multilingual library) tarjoaa teoksia esimerkiksi arabiaksi, somaliksi, persiaksi, dariksi ja kurdiksi. Ota yhteyttä kirjastoosi ja pyydä henkilökuntaa tilaamaan sinulle tarvitsemasi teokset.
 

 

Kokoelmat

Yli 200000 teoksen kokoelma

Lohjan kaupunginkirjasto tarjoaa asiakkailleen yli 200000 teoksen monipuoliset ja ajantasaiset kokoelmat. Kokoelmistamme löydät perinteisten kirjojen, lehtien, cd-musiikin ja äänikirjojen lisäksi myös lautapelejä, konsolipelejä ja dvd- ja blu-ray-elokuvia. Tarjoamme lainattavaksi myös e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-aikakauslehtiä.
 

Lohja-kokoelma

Lohja-kokoelmaan hankitaan nykyistä ja historiallista Lohjan aluetta koskevaa tietokirjallisuutta, kotiseutukirjailijoiden kirjoittamaa kaunokirjallisuutta ja siihen rinnastettavaa kirjallisuutta sekä Lohjaa käsittelevää kaunokirjallisuutta. Kotiseutukirjailijaksi luokitellaan henkilö, joka on syntynyt Lohjalla, käynyt täällä koulua tai asunut Lohjalla huomattavan osan elämästään. Lohjalla lyhyen aikaa asuneiden kirjailijoiden teoksista hankitaan ne, jotka on kirjoitettu Lohjalla. Kesäasukkaat lasketaan kotiseutukirjailijoiksi, jos heidän tuotantonsa liittyy selkeästi Lohjaan.

Paikkakunnan sanomalehdet hankitaan mikrofilmeinä.

Lohja-kokoelmaan hankitaan kirkonarkistoja mikrofilmeinä. Kokoelmaan pyritään hankkimaan myös alueen karttoja ja Lohjaa koskevia pienpainatteita. Musiikkia hankitaan sekä äänitteinä että nuotteina. Lisäksi hankitaan muita Lohjaan liittyviä kuva- ja äänitallenteita.