Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Kulturtjänster / Kulturevenemang

INVÅNARE

Kulturevenemang

Lohjan Teatteri, Lojo stadsorkester och Lojo museum samt Tytyri gruvmuseum erbjuder upplevelser nästan året runt. Konstutställningar ordnas på olika håll i staden året om. Dessutom arrangeras också många andra kulturevenemang i Lojo. Du hittar mera information om dem i evenemangskalendern.

I januari kan du njuta av den vintriga Lojonaturen bl.a. på kurser som ordnas av Kisakallio idrottsinstitut och Lohjan Liikuntakeskus.

I februari firas konstveckan Lasten ja nuorten Taidehirvi, som riktar sig till barn och unga. Taidehirvi samlar aktiviteter vid bl.a. Länsi-Uudenmaan Musiikkiopisto, Tanssistudio Funka, Lojo museum, Lohjan Teatteri, Lojo stadsbibliotek, Hiisi-Institutet, ungdomsarbetet vid Lojo stad, skolorna och Lohjan Liikuntakeskus Oy till en vecka med ung kultur.

I april bjuder vårmarknaden på evenemang för hela familjen.

I maj ordnas mässan Hyvän Tuulen messut och museerna öppnar sina dörrar för sommargäster. Maj är också äppelblommornas tid, då man kan lyssna till Lojo orkesters konserter under de blommande äppelträden.

I juni firas midsommar, Lojo sjödagar och sångdagarna i Lojo.

I juli ordnas Strandjazzen på stranden i Aurlahti. Dessutom är det dans under den nattlösa natten på Tanhuhovi och antik- och samlarmässan ordnas i ishallen i Lojo.

Augusti är en månad späckad med evenemang. Tenordagarna i Lojo går av stapeln i augusti och dessuom för Lojo sommar ett flerltar evenemang till staden. Stadens kulturutbud presenterar sig på Kulturtorget. För ungdomar ordnas evenemanget Aukio på centrumplatsen. Virkbydagarna bjuder Virkbyborna på en mängd olika evenemang. Under Larsdagen väljs herr eller fru Lars.

I september är det äppelkarneval, som kulminerar i valet av äppelflickan.

I oktober firas FN-festen. Under höstlovsveckan ordnas aktiviteter av bl.a. ungdomsarbetet och Lohjan Liikuntakeskus.

I november arrangerar Lohjan Kuvataidekoulu ett kulturevenemang som samlar barnen i lokaliteterna på Lohjan Yhteislyseon lukio. Under dagen arrangeras mångsidiga aktiviteter för barn.

I december tar Forna tiders julmarknad över staden. Staden ordnar nyårsfyrverkeri i Lojo centrum och Virkby.

Kontaktinformation

Stadsinnehåll

Kulturtjänsterna
PB 71
08101 LOJO

Besöksadress
Fabriksgatan 26
08100 LOJO

Växeln (019) 3690

Kultursekreterare
Kalle Ryökäs 044 362 1130

E-postadress
sivistystoimi(a)lohja.fi
fornamn.efternamn(a)lohja.fi

Öppet
må, on, to 9–16
ti 9–17, fr 9–15

Du är här:  INVÅNARE / Kulturtjänster / Kulturevenemang
Upp