Joukkoliikennepalvelut uudistuvat 3.6. alkaen

Uudenmaan Ely-keskuksen alueella Karkkilassa, Vihdissä, Lohjalla, Inkoossa ja Hangossa siirrytään 3.6. 2024 Ely-vetoiseen joukkoliikennöintimalliin. Uudistus koskee Lohjan kaupungin sisäisiä vuoroja mutta ei Lohja-Helsinki yhteysvälin vuoroja.

Reitistöön ei ole luvassa suuria muutoksia, mutta viikonloppuisin tulee paljon alueiden sisäistä liikennettä, mitä ei ollut ennen tarjolla. Etenkin on panostettu vaihdollisten yhteyksien toimivuuteen.

Lohjan kaupungin osalta sisäisten vuorojen määrä paranee huomattavasti. Yhteydet lisääntyvät erityisesti Karjalohjan, Pusulan ja Vappulan suuntaan sekä Virkkalan ja Nummelan välillä. Täysin uutena reittinä uudistus tuo mukanaan yhteyden Lohjan keskustasta Kisakallioon. Uudistus helpottaa liikkumista myös koko Länsi-Uudenmaan alueella.

Muutoksen myötä lipputuotteet yksinkertaistuvat, mikä mahdollistaa niiden yhteiskäytön. Lisäksi tarjolle tulee uusia sarjalipputyyppejä, mm. Länsi-Uusimaalippua uudistetaan sarjalippuvaihtoehdoilla. Liput tulevat pääosin saataville mobiililippuina. Kertalippuja voi ostaa ajoneuvosta käteisellä tai yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla.  Liikenteessä kelpaavat kyseisen toimivaltaisen lipputuotteet myös niissä vuoroissa, mitkä menevät Raaseporin Waltti-alueen tai HSL-alueen kautta.

Tarkempia tietoja reiteistä ja aikatauluista löytyy reittikartasta. Löydät reittikartan täältä.

Ennen liikennöinnin alkamista vuorot julkaistaan myös Matkahuollon reittioppaassa.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This