Pyöräilyviikko vauhdittaa pyöräilykauden aloitusta Lohjalla 6.–12.5.

Kevät on hienoimmillaan, ja viimeistään toukokuun alussa on hyvä aika ottaa polkupyörät esille! Lohjan kaupunki on monin tavoin mukana viettämässä valtakunnallista Pyöräilyviikkoa kannustaakseen kaupunkilaisia arkimatkojen ja vapaa-ajan pyöräilyyn.Sähköpyöräilypäivä ma 6.5.

Lohjan Pyöräilyviikko alkaa maanantaina 6.5. Lohjan kaupungin työntekijöille järjestettävällä Sähköpyöräilypäivällä.

Kaupungintalo Monkolan aulassa ja pihalla esitellään klo 10–14 keväthuollosta saapuneita sähköavusteisia polkupyöriä, jotka Lohjan Energiahuolto Loher on lahjoittanut kaupungin työntekijöiden käyttöön sopivan pituisia työajoja varten.

Kaikki kaupungin työntekijät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan pyörien käyttöön ja varausjärjestelmään sekä ennen kaikkea kokeilemaan itse, miten kevyesti pyörät kulkevat.

Pyörällä töihin -päivä ti 7.5

Pyörällä töihin -päivänä tiistaina 7.5. kaikkia lohjalaisia kannustetaan kulkemaan työmatkansa pyörällä ja osallistumaan palkintojen arvontaan.

Tiistaina 7.5. aamulla lohja.fi-sivuston etusivulle avautuu vuorokauden ajaksi tämä lomake, jolla lohjalaiset työmatkapyöräilijät voivat kertoa kyseisenä päivänä polkemiensa työmatkojen pituuden. Samalla kaikki lomakkeen täyttäneet osallistuvat arvontaan.

Myös matkaketjun osana poljetut kilometrit lasketaan mukaan. Pitkiä työmatkoja ei aina ole mielekästä kulkea kokonaan pyörällä, mutta esimerkiksi bussipysäkille saattaisi olla sopiva pyöräilymatka. Oman lähipysäkkinsä bussiaikatauluihin voi tutusta Matkahuollon sivuilla.

Lohjan kaupunki toivoo, että lohjalaiset yritykset kannustaisivat työntekijöitään osallistumaan kaupungin arvontaan sekä kulkemaan työmatkansa osittain tai kokonaan pyörällä tiistaina 7.5. – ja kaikkina muinakin työpäivinä.

Pyörällä kouluun -päivä ke 8.5.

Lohjan kaupunki haastaa kaikki alakoulujen luokat mukaan Pyöräilyviikon viettoon Pyörällä kouluun -päivänä 8.5. keskiviikkona. Koulujen toivotaan kannustavan oppilaita saapumaan kouluun pyörällä. Alakoululuokat voivat osallistua kaupungin järjestämään Pyörällä kouluun -päivän kilpailuun ja palkintojen arvontaan opettajansa johdolla.

Pyörämatkailupäivä la 11.5.

Lauantaina 11.5. Pyörämatkailupäivänä järjestään Lohjan Virkistysuimala Neidonkeitaan ja Scandic Hotel Siuntion välillä maksuton ja rento koko perheen Kylpylältä kylpylälle -pyöräilytapahtuma. Tapahtumassa on yhteislähtö sekä Lohjalta että Siuntiosta samanaikaisesti klo 12.00.

Lohjalla tapahtumapaikkana sekä lähtö- ja maalialueena on Virkistysuimala Neidonkeitaan edusta, jossa on tapahtuman aikana puhvetti. Neidonkeitaalla tapahtumaan osallistujien on mahdollista päästä maksutta uimaan klo 12.00–15.00.

Siuntiossa on mahdollista osallistua ennakkolähtöön Asemalta eli kirjastolta klo 11.00. Siuntion tapahtuma-alueena toimii Scandic Hotel Siuntion edusta. Sisu Kymäläinen esiintyy klo 11.30–11.45. Lisäksi JK Shop esittelee tapahtuma-alueella sähköpyöriä. Scandic Siuntiossa tapahtumaan osallistujien on mahdollista päästä maksutta uimaan klo 12.00–17.00.

  • Reitti Neidonkeitaalta: Vuorisenkatu – Myyryntie – Puistokatu – Bäcksintie – Lappersintie – Nimismiehenmäki – Siuntiontie – Lepopirtintie.
  • Reitti Siuntiosta: Lepopirtintie – Siuntiontie – Evitsskogintie – Suitiantie – Ratakatu – kevyenliikenteenväylää Neidonkeitaalle.

Pyörällä kaiken ikää -päivä su 12.5.

Lohjan ikääntyneiden palvelualue on mukana Pyöräilyviikon vietossa ja viestittää, että suorien terveysvaikutusten lisäksi polkupyörä voi tarjota ikäihmisille mahdollisuuden itsenäiseen liikkumiseen, jolla voi parhaimmillaan olla todella suuri ja voimaannuttava vaikutus hyvinvoinnille.

Ikääntyneiden palvelualueella on käytössä kaksi sähköavusteista riksapyörää, jotka ovat pyöräilykelien parannuttua taas liikenteessä. Yksi riksapyörä on Lohjan vanhusten palvelukeskuksessa, josta sitä lainataan muihinkin vanhustenhoidon yksiköihin. Toinen riksapyöristä on saatu Lohjan Seudun Latu ry:n lahjoituksena palvelutalo Petäjäkotiin Lohjan asemalle.

Koulutetut pyöräluotsit voivat viedä riksapyörillä ikäihmisiä ulkoilemaan ja virkistymään vaikkapa järven rannalle tai torille. Lohjan Seudun Latu kouluttaa uusia vapaaehtoisia pyöräluotseja parin tunnin mittaisissa koulutuksissa. Tiedustelut: lohjanseudunlatu(a)gmail.com.

Muutamassa ryhmäkodissa on parhaillaan käynnissä myös kuntopyöräilykilpailu sisätiloissa MOTOmed-kuntolaitteilla. Polkeminen tukee ikääntyneiden lihasvoiman ja liikkuvuuden säilyttämistä.

Kilometrikisa alkaa!

Näin toukokuun alussa on myös hyvä muistuttaa, että Kilometrikisa on täällä taas, ja kaikki kotikunnakseen Lohjan ilmoittaneet osallistujat polkevat automaattisesti Lohjaa kartalle Kilometrikisan kuntasarjassa.

Tänä vuonna Kilometrikisa poljetaan 1.5.–22.9. ja mukaan saa ilmoittaa joukkueita koko kesän ajan. Muistiin kirjatut kilometrit voi syöttää kilpailuun myös takautuvasti.

Kilometrikisa on työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastusporukoiden, ystäväporukoiden tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat oman joukkueen saldoa. Lohjalaiset, ei muuta kuin joukkueita perustamaan!

Lohjan kaupunki pyöräilyn edistäjänä

Lohjan kaupunki haluaa edistää pyöräilyä Lohjalla, sillä pyöräilyssä yhdistyvät kaupunkilaisten hyvinvointia tukeva terveellinen liikuntamuoto ja ilmastoa ja ympäristöä säästävä kestävä liikennemuoto.

Lohjan kaupunki on mukana Pyöräilykuntien verkostossa, jonka päätavoite on pyöräilyn ja kävelyn lisääminen kestävinä liikennemuotoina ja arkiliikuntana.

Lohjan kaupunki on myös Hinku-kunta, eli se on sitoutunut vähentämään 80 % alueen kasvihuonekaasupäästöistä vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä tieliikenne aiheuttaa lähes puolet Lohjan alueen kasvihuonekaasupäästöistä.

Linkkejä ja lisätietoa

Pyörällä töihin -päivä Lohjalla

henkilöliikennelogistikko Tapio Heinonen, tapio.heinonen@lohja.fi, p. 044 386 1090

Pyöräilyviikko Lohjalla

projektityöntekijä Jenna Kotilehto, jenna.kotilehto@lohja.fi, p. 044 369 4488

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This