Asuminen ja ympäristö

Lohjan kaupunki on mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) -hankkeessa. Hinku-kuntana Lohja on sitoutunut kunnianhimoisiin päästövähennystavoitteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU)


Lohja on osallistunut Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen vuodesta 2013 lähtien. Kaupunginvaltuuston päätöksellä (5.9.2012 § 68) Lohjan kaupunki liittyi Hinku-hankkeeseen ja sitoutui:

  1. tavoittelemaan koko alueensa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 80 prosentilla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä;
  2. määrittelemään lähiajan kasvihuonekaasupäästötavoitteensa (vähintään 15 prosentin päästövähennys vuoden 2007 tasosta vuoteen 2016 mennessä ja vähintään 30 prosentin vuoteen 2020 mennessä) sekä tärkeimmät keinot tavoitteeseen pääsemiseksi vähintään kerran viidessä vuodessa.

Lisätiedot

Jenna Kotilehto
projektityöntekijä
jenna.kotilehto(a)lohja.fi
puh. 044 369 4488

Hinku-hanke Lohjalla

Ajankohtaiset artikkelit

Tähän kootaan Lohjan Hinku-hankkeeseen liittyvät ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet.

Hinku-kuntien verkosto

Hinku-verkoston työstä kerrotaan Hiilineutraalisuomi.fi-verkkopalvelussa, joka toimii kohtauspaikkana ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneille. Tilaa sivuston uutiskirje ja pysy ajan tasalla! Energialoikka.fi-verkkopalvelussa muun muassa Hinku-kunnat kuvaavat, miten Suomea on jo muutettu energia- ja materiaaliviisaammaksi yhteiskunnaksi. Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää.