Kiitos kaikille, jotka osallistuivat Liessaaren sillan tilapäisratkaisun toteuttamiseen

Lohjan kaupungin tekninen toimi kiittää kaikkia Liessaaren sillan korvaavan tilapäisratkaisun toteuttamiseen osallistuneita. Hyvän yhteistyön, nopean reagoinnin ja joustavuuden ansiosta saimme turvattua monen lohjalaisen juhannuksen vieton Liessaaressa.

Haluamme osoittaa erityismaininnan Majakka Watersportsille, rakennusurakointi Strand Oy:lle sekä Lohjan Sukelluspisteelle. Erityiskiitos myös kaupungin omalle henkilökunnalle joustavuudesta.

Aurinkoista kesää!


Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 18.6.2024 kuntotutkimusraportin pohjalta, että Liessaaren ristikkosillan käyttö kielletään välittömästi ja sillalle kulkeminen estetään. Silta on näin ollen suljettu käytöstä 19.6.2024 alkaen. Kielto koskee myös kaikkea liikennettä sillan alapuolella.

Tilapäisenä ratkaisuna tuodaan Liessaaren laituri ristikkosillan tilalle. Laiturin siirto sekä portaiden ja kaiteiden rakentaminen aloitettiin torstaina 20.6. ja saatiin valmiiksi perjantaina 21.6. Huomioithan, että laiturilla voi kävellä maksimissaan 10 henkilöä kerrallaan.

Liessaaren uimarannalle jätetään pieni uimalaituri, jonka päädyssä on noin metrin verran syvää. Tästä johtuen laiturilta on sukelluskielto.

Valitettavasti kulku laiturin kautta saareen ei ole esteetön. Kaupunki pyrkii löytämään mahdollisimman pian myös esteettömän ratkaisun muun muassa liikuntarajoitteisia tai lastenvaunujen kanssa liikkuvia varten.

Voit tutustua yhteenvetoon Liessaaren sillan kuntotutkimusraportista täällä.

Varsinainen raportti julkaistaan keskiviikkona 26.6, kun teknisen lautakunnan kokouksen pöytäkirja on tarkistettu.

Kaiken suuremman kaluston, kuten mönkijöiden siirtäminen saareen ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista. Kaupunki pyrkii löytämään myös tähän ratkaisun mahdollisimman pian.


Tekninen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että vuoden 2025 talousarvion laadinnan yhteydessä huomioidaan tarvittava määräraha uuden sillan suunnitteluun ja toteutukseen.

Lisätietoja
Markus Moisio
tekninen johtaja
markus.moisio@lohja.fi
puh. 040 686 7068

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This