Tule kaavailtaan 10.9.2019 pääkirjastolle kuulemaan Lohjansolmun asemanseudun osayleiskaavoituksesta

Lehmijärven ja Pullin osayleiskaavan kartta

Espoo-Salo –oikoradan (ESA) yleissuunnitelman mukaisen Lohjan asemapaikan osayleiskaavoitus on etenemässä kaupungissa syksyn aikana. ESA-oikorata on osa Helsinki-Turku nopeaa junayhteyttä eli ns. Tunnin juna –hanketta.

Y5 Lohjansolmun asemanseudun ja Lehmijärvi-Pullin maaseutualueiden osayleiskaavan valmisteilla olevaa liikenneverkkoselvitystä esitellään kaavaillassa Lohjan pääkirjastolla tiistaina 10.9. klo 17.30 – 19.00. Esittelyn jälkeen kaavaillassa voi tutustua myös muihin osayleiskaavoitusta varten laadittaviin selvityksiin klo 19.00 saakka. Liikenneselvityksessä tutkitaan mm. liityntäratkaisuja moottoritieltä Lohjansolmun asemanseudulle.  Selvityksiin voi tutustua myös torstaina 12.9. klo 9.00 -11.00 ja 12.00 -15.00 kaupungintalo Monkolan sisääntulokerroksen aulatilassa 1, jolloin myös yleiskaavoittaja on tavattavissa. Valmiita selvityksiä lisätään kaavoituksen internetsivuille kaavaluonnoksen virallisen nähtävilläolon ja kuulemisvaiheen yhteydessä myöhemmin syksyllä.

Osoitteessa lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-kaavoitus/vireilla-olevat-kaavat-ja-suunnitelmat/y5/ voi tutustua aiempiin osayleiskaavan valmisteluvaiheen aineistoihin, mm. loppuvuodesta 2018 valmistuneisiin ideasuunnitelmiin. Nettisivulle on lisätty myös kevään 2019 Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhteistyössä Uudenmaan liiton sekä Lohjan ja Porvoon kaupunkien kanssa järjestämän ”Mahdolliset kaupungit” –kurssin Lohjaa ja uutta asemaa koskevat lopputyöt. Kurssin yhtenä opettajana toimi Lohjan kaavoituspäällikkö Leena Iso-Markku

Uuden asemanseudun nimeksi kaupungin Facebook-sivuilla kesällä 2019 eniten ääniä keräsivät Lempola, Lohjanharju, Lohjanlaakso ja Lohjansolmu. Keväällä 2018 myös Mäntynummen yhtenäiskoulun 9-luokkalaiset ehdottivat asemanseudulle nimiä. 9-luokkalaisten kyselyvastaukset löytyvät kaavan internetsivuilta.

ESA-oikoradan linjauksen tarkistamiseen osayleiskaavoissa liittyy Lohjalla myös myöhemmin vireille tulevat Y7 Sammatin pohjoisosien osayleiskaavan ja Y8 Nummi-Pusulan eteläosien osayleiskaavan muutokset.

Väylävirasto järjestää erikseen Espoo-Salo –oikoradan suunnittelusta yleisötilaisuuksia lokakuussa 2019. Ratahankkeesta löytyy tarkempaa tietoa osoitteessa vayla.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata.

Lisätiedot:
yleiskaavoittaja Teija Liuska-Eloranta (teija.liuska-eloranta(at)lohja.fi, p. 044 374 4418)

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This