Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Socialservice / Socialjour

INVÅNARE

Socialjour

Socialjouren är regionalt organiserad mellan Hangö stad, Ingå kommun, grundtrygghetssamkommunen Karviainen, Lojo stad och Raseborgs stad samt Sjundeå kommun. För organiseringen och förvaltningen av socialjouren svarar samkommunen Karviainen.

Socialjouren ansvarar för organiseringen av brådskande socialjourstjänster, i första hand utom tjänstetid, för invånare i avtalskommunerna Hangö, Högfors, Ingå, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis samt för personer som vistas inom kommunernas område.

Socialjouren har tre ordinarie socialarbetare. Deras arbetsplatser är förlagda till områdets polisstationer (Lojo, Raseborg och Vichtis). De jourhavande socialarbetarna deltar på polisstationerna i förhör av minderåriga och akut klientarbete som framkommer i polisarbetet. Socialjouren genomförs både som aktivt arbete och som frivillig beredskap.

Utom tjänstetid arbetar socialjouren i akuta lägen med uppgifter inom socialvården som ansvarsområde. Kontakta socialjouren i situationer som kräver omedelbar intervention när det gäller barnskydd, familjevåld eller våld i en närrelation.

Socialjouren utom tjänstetid står till tjänst vardagar kl. 16–8 samt veckoslut och helger dygnet runt.

Kontakt med socialjouren fås via nödcentralen, tfn 112.

Du är här:  INVÅNARE / Socialservice / Socialjour
Upp