Lohjanjärvellä muutoksia kalastuksessa

Kuhan alamittaa on nostettu vuoden 2024 alusta Lohjanjärvellä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätöksellä 45 senttimetriin. Päätöksen (Dnro VARELY/475/2023) mukaan Lohjanjärvellä yli 2 metriä korkeiden verkkojen solmuväli tulee olla vähintään 55 millimetriä. Muikkuverkkojen solmuväli on enintään 28 millimetriä.

Kuhan kuturauhoitus ja kalastuskielto

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös kalastuskiellosta 13.10.2023 (Dnro VARELY/475/2023) kieltää kaiken kalastuksen KL 4§ mukaista ongintaa ja rannalta käsin tapahtuvaa vapakalastusta lukuun ottamatta Lohjanjärvessä, Moisionlahdella, Pappilanselällä, Ristiselällä sekä Aurlahdessa Savikarin matalikolla 1.-31.5. välisenä aikana. Päätöksen tavoitteena on turvata Lohjanjärven pohjoisosan kuhan kutu ja sen luonnollinen lisääntyminen.

Päätökset ovat voimassa vuoden 2033 loppuun.

Karttakuva kuhan kuturauhoitusalueesta.
Kuhan kuturauhoitus ajalla 1.5.-31.5.

Kalastusluvat

Lohjan kaupunki

Lohjan kaupungin myymät kalastusluvat oikeuttavat kalastamaan vain kaupungin omistamilla vesialueilla, ei muualla. Tutustu kalastuskarttaan tästä.

Lupia kiinteiden pyydysten käyttöön myydään vain kaupunkilaisille ja kaupungin alueella loma-asunnon omistaville, Lohjan kaupungin vesialueelle, kotitarve- ja virkistyskalastukseen sekä muikunpyynnin osalta ammattikalastukseen.

Kalastuslupia voit ostaa Lohjan kaupungin verkkokaupasta.

Kiinteän kalastuspyydysyksikön hinta on kaupunkilaisille ja kaupungin alueella loma-asunnon omistaville 21,00 euroa, max. 4 kpl/ hlö. Lupa oikeuttaa verkkokalastukseen, rysän, pitkäsiiman ja iskukoukkujen käyttöön Lohjan kaupungin vesialueilla. Ulkokuntalaisille ei myydä lupia kiinteiden pyydysten käyttöön.

Ravustuspyydysyksikön hinta on 10,50 euroa/ kpl, max. 10 kpl/ talous. Useamman vavan uistelulupa on 21,00 euroa/ vuosi tai 10,50 euroa/ viikko. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Kiinteän pyydyksen luvan lisäksi tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu.

Lohjanjärven yhtenäisluvat virkistyskalastukseen

Lohjanjärvellä on kolme yhtenäislupa-aluetta, jotka tarjoavat ainutlaatuiset puitteet virkistyskalastukseen.

Yhtenäislupia voit ostaa Kalakortti-sivustolta, Lohjantähden R-kioskilta (Kauppakatu 5-9, 08100 Lohja) sekä Lohja Spa & Resort -kylpylästä Karjalohjalta.

Tarkempia tietoja Lohjanjärven yhteislupa-alueista löydät Karjaanjoen vesistön kalatalousalueen verkkosivuilta.

Virkistyskalastuslupia myydään vapaasti kaikille virkistyskalastajille. Kuvassa 2 Lohjanjärven uistelualueet: Isonselän uistelualue, Karjalohjanselän uistelualue sekä Lohjanjärven eteläosan uistelualue.

Lohjanjärven uistelualueet.

Kalastonhoitomaksuihin ja myyntiin on tullut muutos

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä. Lue lisää.

Lisätietoa Lohjan kaupungin verkkosivuilta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This