Talousveden saastuminen Hyönölän vesiosuuskunnan alueella

Tiedote päivitetty 13.9.2019

Hyönölän vesiosuuskunnan alueelta 11.9.2019 otetuista uusintavesinäytteistä on löydetty jälleen E.coli sekä koliformisia bakteereja. Näiden esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Vedestä otetaan edelleen uusia näytteitä ja niiden tuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua.

Veden desinfiointi klooraamalla jatkuu edelleen. Desinfiointi aiheuttaa hajua ja makua verkostoveteen. Veden klooripitoisuus on alhainen eikä aiheuta terveyshaittaa.

Veden keittokehotus on edelleen voimassa ja on niin pitkään, kun verkostosta saadaan puhtaat vesinäytteet. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viikolla 38.

Hyönölän vesiosuuskunnan talousvedestä otetuissa vesinäytteissä on löydetty suolistoperäisiä bakteereita. Bakteerilöydöksen vuoksi annettiin vesiosuuskunnan alueella talousveden keittokehotus 30.8.2019.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään kymmenen minuutin ajan. Vesi on juomakelpoista jäähdyttyään. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen, jos siinä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Keittokehotusta jatketaan kunnes laboratoriotutkimuksin saadaan varmistettua, että vesi täyttää laatuvaatimukset. Rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan erikseen.

Vesinäytteiden tuloksista ilmoitetaan niiden valmistuttua.

Lisätietoja antaa:

Terveystarkastaja Kati Lehtonen puh. 044 042 1132 (ei 17.-20.9)

Terveystarkastaja Heikki Karvonen puh. 050 308 0551

Ympäristöterveyspäällikkö Pia Haltiala puh. 044 374 2888

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This