Talousveden saastuminen Hyönölän alueella vesiosuuskunnan alueella/4.9.2019

Päivitetty 4.9.2019

Hyönölän Vesijohto-osuuskunta aloittaa vesijohtoverkoston desinfioinnin kloorilla keskiviikkona 4.9.2019 johtuen juomavedestä löydetyistä bakteereista. Klooripitoinen vesi leviää verkostoon kulutuksen myötä ja saavuttaa kaikki kiinteistöt muutaman päivän sisällä. Desinfiointi aiheuttaa hajua ja makua verkostoveteen.

Veden klooripitoisuus on alhainen eikä aiheuta terveyshaittaa. Kloorin hajun tunnistaa hyvin ja on haittana suunnitelman mukaan noin viikon.

Vesiosuuskunnan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan Hyönölän vesiosuuskunnalle sähköpostitse outi.huttula@ttmu.fi kun vedessä on havaittavissa kloorin hajua, tällä pystytään varmistumaan siitä milloin kloori on levinnyt koko verkoston alueelle.

Veden keittokehotus on edelleen voimassa ja on niin pitkään, kun verkostosta saadaan puhtaat vesinäytteet. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran tiistaina 10.9.2019

Hyönölän vesiosuuskunnan talousvedestä otetuissa vesinäytteissä on löydetty suolistoperäisiä bakteereita. Bakteerilöydöksen vuoksi annettiin vesiosuuskunnan alueella talousveden keittokehotus 30.8.2019.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään kymmenen minuutin ajan. Vesi on juomakelpoista jäähdyttyään. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen, jos siinä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Keittokehotusta jatketaan kunnes laboratoriotutkimuksin saadaan varmistettua, että vesi täyttää laatuvaatimukset. Rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan erikseen.

Vesinäytteiden tuloksista ilmoitetaan niiden valmistuttua.

Lisätietoja antaa:

Terveystarkastaja Kati Lehtonen puh. 044 042 1132

Ympäristöterveyspäällikkö Pia Haltiala puh. 044 374 2888

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This