Osallistu Lohjan vetovoimatutkimukseen

Tutkimuksen avulla autetaan kaupunkeja kehittämään niiden tunnettuutta ja vetovoimaa – ja sitä kautta elinvoimaa!

Hei seutukaupunkilainen!

Lohja on yksi 57:stä suomalaisesta seutukaupungista. Seutukaupunki on oman seutunsa tai alueensa keskus. Seutukaupungit toteuttavat yhdessä asukkaille vetovoimatutkimuksen, jonka avulla tutkitaan vastaajien mielikuvia seutukaupungeista. Kysely on avoinna 28.2. saakka.

Osallistu kotikaupunkisi vetovoimatutkimukseen tästä linkistä!

Kyselyssä voit arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Voit pohtia, onko kotikaupunkisi vetovoimainen? Entä onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen? Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 5 minuuttia. Ihmiset muuttavat pääasiassa opiskelun tai työn perässä. Mutta asukkaita houkuttelevat myös sujuvan arki, kuten viihtyisä ympäristö, tiivis kaupunkirakenne ja läheltä löytyvät palvelut – sekä esimerkiksi mielikuvat alueen identiteetistä ja vireydestä.

Tavoitteena elinvoiman kasvattaminen –tietoa kehittämistyöhön

Tutkimuksessa keskitytään pehmeiden vetovoimamittareiden, kuten pitovoiman ja ulkoisen vetovoiman kriittisten tekijöiden ja menestystekijöiden tunnistamiseen. Se on seurantatutkimus, jonka tuloksia verrataan soveltuvin osin vuonna 2019 toteutetun laajan tutkimuskokonaisuuden tuloksiin.

Tutkimus muodostaa jatkumon ja tunnistaa muutokset kuntien vetovoimatekijöissä ja laajemmin kuntakentässä. Sen tavoitteena on tuottaa kokonaiskuva kunkin seutukaupungin yksilöllisestä kokemuksellisesta vetovoimaisuudesta ja sen muutoksesta.

Tavoitteena on myös antaa kunkin alueen päättäjille sisäiseen vuorovaikutukseen, uuden luomiseen ja johtamiseen – seutukaupungin kehitystyöhön – strategisia työvälineitä, jotka tukevat kaupunkien imagon ja vetovoiman yksilöllistä kehittämistä.

Tutkimukseen osallistuvat seutukaupungit ovat:

Akaa, Alajärvi, Alavus, Forssa, Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Jämsä, Kalajoki, Kankaanpää, Kannus, Kauhajoki, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kitee, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Kuusamo, Laitila, Lapua, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Mänttä-Vilppula, Nivala, Nurmes, Oulainen, Paimio, Parainen, Parkano, Pieksämäki, Pietarsaari, Raahe, Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Somero, Suonenjoki, Tornio, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, Viitasaari, Ylivieska, Ähtäri, Äänekoski

Tutkimuksen toteuttaa Innolink.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa:
Tutkimuslomakkeen täyttämiseen liittyen tutkimusoperaattori Ville Ottela, Innolink, puh. 010 633 0200
Tutkimukseen liittyen Essi Ratia, seutukaupunkiverkoston koordinaatio, Kuntaliitto, essi.ratia@kuntaliitto.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This