Lohjan kaupunki haastaa pyöräilemään töihin

Valtakunnallista Pyörällä töihin -teemapäivää vietetään 8.5.2018

Lohjan kaupunki haastaa kaikki lohjalaiset työpaikat ja Lohjalla työskentelevät mukaan valtakunnalliseen Pyörällä töihin -teemapäivään tiistaina 8.5.2018. Kaikkien teemapäivänä töihin pyöräilleiden sekä haastekilpailuun ilmoittautuneiden kesken arvotaan palkintoja, kuten uimalippuja Neidonkeitaalle ja Lohjan matkailun kylmälaukkuja.
 
Kaupunki osallistuu jo perinteisesti valtakunnalliseen pyöräillä  töihin teemapäivään tiistaina 8.5.2018. Teemapäivä on osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa 5.-13.5.2018.
”Toivomme toki, että mahdollisimman moni jatkaa töihin pyöräilemistä koko kesän ja miksei talvenkin ajan”, toteaa Lohjan kaupungin henkilöliikennelogistikko Tapio Heinonen. ”Haluamme tuoda esiin myös, että työmatkaa ei tarvitse pyöräillä kokonaan vaan sen voi yhdistää joukkoliikenteeseen. Polkaisu bussipysäkille on erinomaista hyötyliikuntaa.” muistuttaa Heinonen.

Teemapäivän yhteydessä voi antaa myös palautetta pyöräilyolosuhteista

Kampanjapäivään ja arvontoihin voi osallistua täyttämällä tämän lomakkeen tiistaina 8.5.2018 tai pari päivää sen jälkeen.  Lomakkeen täyttämällä voi samalla kertoa näkemyksiä, palautetta ja mahdollisia parannusideoita Lohjan pyöräilyolosuhteisiin. Kaikki saapunut palaute käsitellään Lohjan liikenneturvallisuustyöryhmässä sekä ’Lohjasta Suomen paras pyöräilykaupunki 2021’ –hankkeen yhteydessä.
Valtakunnallisesti pyöräilyn lisäämisellä tavoitellaan liikenteen kasvihuonepäästöjen vähentämistä ja kansanterveyden parantamista 

Töihin pyöräily on tehokas tapa pitää huolta hyvinvoinnistaan. Valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen mukaan lohjalaiset tekevät viisi prosenttia matkoistaan pyörällä, kun henkilöautolla tehdään 70 prosenttia matkoista. Merkittävä osa (yli 40 prosenttia) henkilöautolla tehdyistä matkoista on alle viiden kilometrin pituisia. Erityisesti näiden lyhyiden matkojen teko pyörällä henkilöauton sijaan on kannattavaa. 
Valtakunnallisesti kävelyn ja pyöräilyn edistämisellä halutaan sekä tukea liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä ja kansanterveyden parantamista Suomessa.

Lisätietoja kampanjasta:
• Lohjan kaupunki, Henkilöliikennelogistikko Tapio Heinonen tapio.heinonen@lohja.fi, +358 (0) 44 386 1090
• Valtakunnallinen pyöräilyviikko
Lisätietoa kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä: 

• Valtioneuvoston periaatepäätös kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä 22.3.2018
• Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 2016

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This