Lohjalla keskustan alueella verkostovedessä haju- ja makumuutokset ovat vähentyneet

Verkostoveden juoksuttamista suositellaan. Lohjan vesi- ja viemärilaitoksen ja ympäristöterveyspalveluiden tiedote 15.6.2022.

Lohjan vesi- ja viemärilaitoksen toimittamassa verkostovedessä Lohjan keskustan alueella viime viikon lopulla alkaneet haju- ja makumuutokset ovat vähentyneet. Arvioitu vaikutusalue on esitetty oheisen linkin kartassa:

https://hairiot.fi/?tag=lohja_kaupunki

Vesilaitos on huuhdellut verkostoa, huuhtelua jatketaan edelleen. Tilanne on parantunut, mutta mikäli havaitset vielä verkostovedessä poikkeavaa hajua tai makua, ilmoita asiasta Lohjan vesi- ja viemärilaitokselle.

Verkostovedestä otetuista näytteistä ei ole mikrobiologisissa tutkimuksissa havaittu poikkeamia. Veden laadun varmistamiseksi verkostovedestä on otettu lisää näytteitä. Saatujen tietojen mukaan kymmenkunta henkilöä on mahdollisesti saanut vatsaoireita juotuaan verkostovettä, sairaustapauksia selvitetään.

Vesilaitos lähettää häiriön vaikutusalueella oleville asiakkailleen tekstiviestitiedotteita ja asiasta tiedotetaan myös lohja.fi –sivuilla, Lohjan kaupungin Facebook –kanavalla sekä paikallismedian kautta. Tiedotamme tilanteesta seuraavan kerran 20.6.2022.

Tällä hetkellä Lohjan vesi- ja viemärilaitoksen toiminta on normaalia. Vesilaitoksella oli muutoksia vedenjakelussa viime viikolla, mikä on mahdollisesti vaikuttanut verkostonveden muutoksiin.

Mikäli haluat vesi- ja viemärilaitoksen häiriötiedotteita, ilmoitathan tietosi vesilaitokselle, osoitteessa:

Häiriötiedotteet tekstiviestillä

Lisätietoja antavat:
Lohjan vesi- ja viemärilaitos
Käyttöpäällikkö, puh. 0500 475 078, päivystys, puh. 019 369 1383
sähköposti: vesilaitos.asiakaspalvelu (at) lohja.fi

Lohjan ympäristöterveyspalvelut:
Terveystarkastaja, puh. 044 042 1132
sähköposti: ymparistoterveys (at) lohja.fi

Vesihuolto

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This