Lohjalaista osaamista Bocuse d’Or kokkikilpailussa 12.6.2018

Ismo Sipeläisen johtama Suomen joukkue kisaamaan Torinoon

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Sammatista kotoisin oleva Ismo Sipeläinen vie Suomen joukkueen Torinoon, ja Suomen tavoite on olla osakilpailuissa kolmen parhaan joukossa. Torinossa 11.-12.6.2018 Euroopan Bocuse d’Or -joukkueet kisaavat pääsystä kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaaliin, Bocuse d’Or Lyoniin. 5 tuntia 35 minuuttia kestävä kilpailu rakennetaan järjestäjän antamien raaka-aineiden ehdoilla. Euroopan osakilpailujen järjestäjä on Italian Piemonten alue.

Suomen joukkue lähtee kohti Torinon kilpailuja vahvalla kokemuksella. Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, on osallistunut Bocuse d’Or-kilpailuihin Matti Jämsénin assistenttina vuosikymmenen alussa, ja voittanut sekä kotimaisia että kansainvälisiä kilpailuja. Työuransa Sipeläinen on tehnyt helsinkiläisissä GW Sundmansilla, Olossa ja Finnjävelissä. Sipeläisen assistentti Johan Kurkela, 21, on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten kokkikilpailuissa.

Suomi kilpailee Torinossa toisena kisapäivänä tiistaina 12.6.2018 klo 11.00-16.35 (Suomen aikaa) ja tulosseremonia alkaa klo 19.00. Kilpailuja voi seurata livelähetyksenä osoitteessa www.bocusedor.com

#bocusedoreurope2018 #bocusedorfi Bocuse d’Or Finland

kuvat: Kim Öhman Visuals

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This