Kuntalippujen jatkuminen Länsi-Uudellamaalla vuonna 2020

Lohjan kaupungin Logistiikkapalvelujen päivitetty tiedote 25.11.2019

Markkinaehtoisessa linja-autoliikenteessä liikennöitsijät suunnittelevat itse vuorojen aikataulut ja reitit, sekä määrittelevät lippujen hinnat ja voivat näin ollen määritellä myös liput mitkä vuoroissa kelpaavat. Kaupunki ei tähän pysty vaikuttamaan. Länsi-Uudellamaalla noin 90 % liikenteestä on markkinaehtoista. Loput noin 10 % liikenteestä on joko Uudenmaan ELYn tai kuntien kilpailuttaa ostoliikennettä, missä tilaaja pystyy määrittelemään vuorojen asiakashinnat ja lipputuotteet.

Länsi-Uudellamaalla jatketaan 1.1.2020 jälkeenkin muutamia nykyisiä kuntalippuja:

• Länsi-Uudenmaan seutulippu, joka on 30 päivää voimassa oleva lipputuote, joka kelpaa Lohjan, Vihdin, Inkoon, Raaseporin ja Hangon kunnissa, sekä määränpää kuntana myös Karkkilaan, vaikka lippua ei myydäkään karkkilalaisille. Tarkempi tieto lipusta ja sen hinnoista tästä linkistä. (Huom. Lipun myynti jatkuu myös Lohjalla 1.12.2019 jälkeenkin.)
•Lohjan kaupunkilippu, joka on 30 päivää voimassa oleva lipputuote, joka kelpaa Lohja sisäisillä matkoilla. Lipun asiakashinta on 55 euroa/30 päivää.
•Inkoon työmatkalippu, joka on 44-matkan sarjalippu. Lipun hinta pysyy nykyisellään ja lisätietoja lipusta löytyy tästä linkistä.

Lue lisää logistiikkapalveluiden 25.11.2019 julkaisemasta tiedotteesta

kuva: Ville Juurikkala

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This