Kaupunki kutsuu lohjalaiset mukaan ilmastotalkoisiin

Lohjan kaupunki kutsuu kaikki lohjalaiset mukaan Earth Hour -ilmastotapahtuman viettoon lauantaina 30.3.2019 klo 20:30-21:30

Lohjan kaupunki osallistuu tänäkin vuonna WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour tapahtumaan, jossa kaupungit, yritykset, yhteisöt ja yksityiset sammuttavat valojaan yhtäaikaisesti lauantaina 30.3.2019 klo 20:30-21:30. Kaupunki kutsuu kaikki lohjalaiset mukaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan: näytetään yhdessä valomerkki ilmaston puolesta.

Earth Hour näkyy Lohjalla tänä vuonna ainakin Nummella, Virkkalassa ja Muijalassa, kun Lohjan kaupunki sammuttaa Nummen koulukeskuksen sekä Ristin ja Muijalan koulujen ulkovalaistuksen tunnin ajaksi lauantaina 30.3.3019 klo 20:30–21:30.

Vastaavasti Länsi Uudenmaan musiikkiopiston oppilaiden perinteinen Earth Hour -konsertti Länsi-Uudenmaan musiikkiopistolla toteutuu 22.3.2019 klo 19:00. Mäenpää -salissa pidettävään konserttiin on vapaa pääsy-Tervetuloa!

Maailman suurin kynttiläillallinen

Suomessa Earth Houria vietetään viidettä vuotta peräkkäin teemalla ”Maailman suurin kynttiläillallinen”. Osallistujia haas-tetaan sammuttamaan valot ja viettämään tunti kynttilänvalossa ilmastovastuullisen ruoan äärellä. Erityisesti ravintola-alan yrityksiä kannustetaankin osallistumaan tapahtumaan ja järjestämään asiakkailleen pieniä tai suuria ilmastoystävällisiä aterioita kynttilänvalossa joko tapahtumaviikolla tai varsinaisena Earth Hour -iltana. Lohjalaistenkin kannattaa tiedustella suosikkiravintoloistaan, osallistuvatko ne Earth Hour -tapahtumaan viettoon!

Hinku-kuntana ilmastonmuutosta uhkaa torjumassa

Earth Hour ei ole sähkön- tai energiansäästötempaus, vaan valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Kaupunki on vähentänyt päästöjä merkittävästi ja tavoitettaan nopeammin. Lohjan kaupunki toteuttaa vaikuttavia toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi liikkumisessa, kaupunkisuunnittelussa ja energiantuotannossa. Kaupunki panostaa myös jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistämiseen.

Nopeita päästövähennyksiä tarvitaan. Lohjan kaupunki on mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) -hankkeessa ja se on asettanut tavoitteekseen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Esimerkiksi rankkasateet, arvaamattomat sääolojen muutokset ja kuivumisen aiheuttama muuttoliike tulevat vaikuttamaan elämään meillä Suomessa ja Lohjallakin – ilmastonmuutos koskettaa kaikkia. Lohjan kaupunki haluaa kannustaa Earth Hour -tapahtumaan osallistumalla kaikkia kaupungin asukkaita tekemään pieniä ja suuria ilmastotekoja arjessa

Sammuta sinäkin valot ilmaston hyväksi!

Lisätiedot:

Lisätietoa Earth Hourin vietosta Suomessa ja maailmalla:

www.earthhour.fi

Lisätietoa Earth Hourin vietosta Lohjalla:

yhteysjohtaja Hanna-Maria Grandell, hanna-maria.grandell@lohja.fi, p. 044 357 3730

Lisätietoa Hinku-hankkeesta

www.lohja.fi/hinku

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This