Alueellinen robotiikkatapahtuma Robocup2019 järjestetään 14.3.2019 Nummen yhtenäiskoululla

Tapahtumaan osallistuvat joukkueet ovat valmistaneet kouluissa kevään aikana omat robotit, jotka osallistuvat oppilaiden valinnan mukaan ennalta sovittuun kilpailusarjaan.

Suositussa XSumossa vuorollaan kaksi joukkuetta kisailee toisiaan vastaan. XSumo koostuu kahdesta osasta; rampilla suoritettavasta viivanseurannasta, jossa nopeus on valttia ja varsinaisesta sumo-ottelusta. Jokaisen erän alettua robotin täytyy 45 sekunnin kuluessa päästä rampilla olevaa viivaa seuraten varsinaiselle sumoareenalle. Sumoareenalla robotit yrittävät pysyä ottelualustalla ja pyrkivät työntämään vastustajan pois areenalta.

Pelastuksessa kisaillaan Lohjalla kahdessa eri tasoisessa sarjassa. Pelastusrata rakennetaan paloista, joista voi rakentaa useita erilaisia ja eritasoisia ratoja. Robotin tulee osata kulkea rata, selviytyä esteistä ja pelastaa uhri pelastusalueelta, johon vain robotti voi mennä turvallisesti.

Freestylessä oppilaat esittelevät rakentamaansa robottia. Freestyle-lajin teemana on vuonna 2019 ”Kestävä kehitys”.  Tanssi/teatteriesityksessä oppilaat esiintyvät yhdessä rakentamansa robotin kanssa.

Robocupin voittajat lähtevät kisaamaan valtakunnalliseen Innokas2019 robotiikka ja ohjelmointitapahtumaan Lappeenrantaan toukokuun puolivälissä.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This