Ylityö- ja vuoronvaihtokiellot voivat vaikuttaa päiväkotien aukioloaikoihin

Ammattijärjestöjen vuoronvaihto- ja ylityökiellot kunta-alalla 26.–28.9.2018

Lohjan varhaiskasvatuspalveluiden päivitetty tiedote 26.9.2018:

Useampi ammattijärjestö on ilmoittanut vuoronvaihto- ja ylityökiellosta kunta-alalla 26.–28.9.2018. Järjestöjen ilmoitusten mukaan työtaistelut alkavat keskiviikkona 26.9.2018 klo 6.00 ja päättyvät perjantaina 28.9.2018 klo 23.59.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer, Tehy, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL  ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ovat ilmoittaneet  jäsentensä osallistumisesta ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon 26.–28.9.2018.
Myös JHL on ilmoittanut lähtevänsä työtaisteluun mukaan. Ilmoituksen mukaan ylitöitä ei tehdä ja työvuoroja ei vaihdeta maanantaista 1. lokakuuta klo 00.00 alkaen. Kielto on voimassa toistaiseksi.

JHL:n ilmoituksen mukaan poliittinen työtaistelu ei koske kunnallisia viranhaltijoita, perhepäivähoitajia, kolmiperhepäivähoitoa ja parityöskentelyä perhepäivähoidossa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen seurauksena päiväkodeissa voi syntyä tilanteita, joissa aukioloajat vaihtelevat normaalista, esimerkiksi jos aamu- tai iltavuorolainen sairastuu. Muutoksia aukioloaikoihin voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla, ja pyrimme tiedottamaan niistä perheitä mahdollisimman nopeasti. Etenkin aamuisin voi kuitenkin syntyä tilanteita, joissa emme pysty tiedottamaan muutoksesta etukäteen.

Ammattijärjestöt vastustavat hallituksen esitystä työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This