Uusi vuosi toi tullessaan energia-avustukset asuinrakennusten energiatehokkuuden parantamiseen

Energialuokat

Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin on voinut hakea ARAlta energia-avustusta 2.1.2020 alkaen.


Valtioneuvosto antoi joulukuussa asetuksen asuinrakennusten energia-avustuksista. Avustuksia myönnetään asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin, yhteensä 20 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja 40 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2021–2022.

”Energia-avustukset ovat tärkeä ilmastoteko. Ne antavat yhä useammalle taloudellisen mahdollisuuden parantaa oman kodin energiatehokkuutta ja pienentää näin asumisen ilmastopäästöjä. Jokainen erittäin energiatehokkaaksi korjattu rakennus on askel kohti hiilineutraalia Suomea 2035”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Avustuksia voivat hakea omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat, kerros- ja rivitaloyhtiöt sekä valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa. Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin. Se ei ole tulosidonnainen.

Lue lisää asetuksesta:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustukset

Avustusta voi hakea ARAsta 2.1.2020 alkaen. Avustusta voi saada korjaushankkeen suunnittelukustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.10.2019 alkaen sekä toteuttamiskustannuksiin, jotka ovat muodostuneet 1.1.2020 lähtien.

Lue lisää avustuksen hakemisesta:

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This