Tunnetko itsesi yksinäiseksi? Tule ikäihmisten Ystäväpiiri -ryhmään

Valtakunnallinen Ystäväpiiri -ryhmä käynnistyy Lohjalla syksyllä 2019

Ikääntyneiden ihmisten yksinäisyyttä lievittävä uusi Ystäväpiiri-ryhmä käynnistyy syksyllä Lohjalla. Ystäväpiiri-ryhmä tarjoaa mahdollisuuden uusien ystävien löytämiseen ja mukavaan tekemiseen yksinäisyyttä kokeville ikääntyneille ihmisille. Ryhmämalli helpottanut jo yli 10 000 osallistujan yksinäisyyttä

Ystäväpiiri-ryhmiä ohjaavat Vanhustyön keskusliiton toteuttamaan Ystäväpiiri-koulutukseen osallistuvat ohjaajat, jotka toimivat paikallisissa organisaatioissa ja yhteisöissä. Suljettu Ystäväpiiri-ryhmä kokoontuu 12 kertaa neljän kuukauden ajan, ja siihen osallistuu korkeintaan kahdeksan henkilöä. Ryhmien sisällöt suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan, ja ryhmäläiset haastatellaan ennen ryhmätoiminnan aloittamista.
Ystäväpiiri-ryhmiin osallistuneet iäkkäät ihmiset ovat kokeneet vertaistuen, kokemusten jakamisen, mukavan yhdessä tekemisen, hyvän yhteishengen ja huumorin olleen keskeisiä asioita toiminnassa. Ystäväpiiri-ryhmiin osallistuneista 98 % suositteleekin toimintaa muille, ja yli 90 % osallistuneista kokee yksinäisyytensä lievittyneen ryhmän ansiosta.  Lisäksi ryhmätoimintaan osallistuminen on mm. virkistänyt osallistujien muistia.

Ystäväpiiri-toimintaa on kehitetty Vanhustyön keskusliitossa kymmenen vuoden ajan. Tutkitusti vaikuttava ja voimaantumista tukeva ryhmätoimintamalli on levinnyt ympäri Suomen, ja Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut tähän mennessä yli 10 000 iäkästä ihmistä. Ohjaajia on koulutettu lähes 950. Ystäväpiiri-mallia hyödynnetään mm. järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa sekä kuntien vanhuspalveluissa: toimintaa toteutetaan vuosittain n. 40 paikkakunnalla. Ystäväpiiri-toiminta toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen varoin.

Lohjalla ystäväpiiriryhmä käynnistyy maanantaisin 1.11.2019 alkaen klo 13-15 Vanhusten palvelukeskuksessa Pentinkulmassa osoitteessa Ojamonkatu 34, 08100 Lohja.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 1.9.2019 alkaen klo 9-14 Juolukan päivätoiminnan puhelinnumeroon 0440 394 065.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Ystäväpiiri-ryhmätoimintaan!

http://www.vtkl.fi/fin/toimimme/ystavapiiri_ja_omahoitovalmennus_toiminta/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This